Francija evakuē 42 cilvēkus no Gazas joslas (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Francija pirmdien, 12. februārī, evakuēja no Gazas joslas 42 cilvēkus, tai skaitā Francijas pilsoņus un Francijas kultūras institūta personālu, paziņoja Francijas Ārlietu ministrija.

"Pēc Francijas pieprasījuma 42 cilvēki šodien atstāja Gazas joslu caur Rafahas robežšķērsošanas punktu", dodoties uz Ēģipti, teikts ministrijas paziņojumā.

Pēc oficiāliem Francijas pieprasījumiem tagad kara pārņemto Gazas joslu ir atstājuši vairāk nekā 200 cilvēku, piebilda Ārlietu ministrija.

Par jauno evakuāciju ir paziņots dažas dienas pēc tam, kad ārstniecības trūkuma dēļ nomira pedagogs, kurš 20 gadus bija strādājis Francijas institūtā Gazas joslā.

Ārlietu ministrija paziņoja, ka jaunā evakuācija tika nodrošināta ar Francijas varas iestāžu palīdzību "visaugstākajā līmenī".

Evakuētie tika nodoti Francijas diplomātiskajam personālam Ēģiptē, un lielākā daļa no viņiem tiks repatriēti uz Franciju.

"Mēs paliekam gatavi atvieglot citu cilvēku aizbraukšanu, kuru stāvoklim Gazā seko Francija, lai atļautu viņu evakuāciju uz mūsu valsti," teikts ministrijas paziņojumā.

Francija aicināja Izraēlu veikt "konkrētus pasākumus, lai aizsargātu" civiiedzīvotājus Gazas joslā, un vēlreiz aicināja izbeigt karadarbību.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu