Īpašu pagodinājumu saņēmusi rīdziniece, kura palīdzēja atgūt nolauzto taktilo Brīvības pieminekli

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Rīgas dome.

Trešdien, 14. februārī, Rīgas domes vadība godināja rīdzinieci Sanitu Kacubu, kura aizvadītā gada nogalē nepalika vienaldzīga un palīdzēja atgūt ļaundaru nolauzto taktilā Brīvības pieminekļa obelisku, vēsta Rīgas pašvaldības Ārējās komunikācijas nodaļa

"Rīgas domes vārdā pateicos par jūsu modrību, aktīvu līdzdarbošanos un pilsonisku apziņu, kas palīdzēja saglabāt par tautas ziedojumiem izgatavoto latviešu tautas brīvības simbola atveidu," uzsvēra Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis, piebilstot, ka šāda rīcība var kalpot par piemēru ikvienam Latvijas un Rīgas patriotam.

Pateicības vārdus pauda arī vicemēre Linda Ozola, Brīvības pieminekļa izgaismošanas fonda vadītājs, eksprezidents Valdis Zatlers un Rīgas pašvaldības policijas (RPP) priekšnieka vietnieks Andrejs Aronovs.

Amatpersonas S. Kacubai arī pasniedza Rīgas domes Pateicības rakstu, piemiņas monētu un citas dāvanas.

Piemiņas monēta.
Piemiņas monēta. Foto: OzolaLV/X

Savā "X" (iepriekš – "Twitter") kontā Linda Ozola raksta:

"Cepuri nost šīs sievietes priekšā, kuras instinkti lika rīkoties un rūdītam recidīvistam izraut no rokām mūsu taktilo Brīvības pieminekli.

Šodien izteicām pateicību Sanitai Kacubai par drosmi un patriotisku pilsonisko stāju. Pasniedzu viņai Veiksmes monētu, jo veiksme un arī policijas klātbūtnes sajūta šādās situācijās ir ļoti no svara.

Esiet drosmīgi, bet ne pārgalvīgi!"

Pagājušā gada nogalē trīs ļaundari nolauza obelisku taktilajam Brīvības piemineklim un ar to devās projām. Kā tika konstatēts videonovērošanas kamerās, kāda sieviete, pamanījusi notiekošo, devās vīriešiem pakaļ un atņēma nolauzto pieminekļa daļu. Īsi pēc tam policija nozieguma pastrādātājus aizturēja. Izmeklēšanā noskaidrojās, ka viens no aizturētajiem iepriekš ir vairākkārtīgi sodīts un tikai nesen iznācis brīvībā pēc kārtējā apcietinājuma.

RPP publiskoja video sociālajos tīklos un aicināja šo sievieti atsaukties, lai varētu viņai pateikties. Pēc kāda laika sieviete tika sameklēta, un tagad Rīgas domes vadība viņai izteica pateicību par atbildīgo rīcību.

Taktilo objektu “Brīvības piemineklis neredzīgiem cilvēkiem” izveidoja “Fonds Nāc līdzās!” sadarbībā ar tēlnieku Ivaru Miķelsonu un arhitekti Ilzi Rukmani-Poču. Objekts izveidots par līdzcilvēku ziedojumiem. Ietvju iekārtošanā atbalstu sniedza Rīgas dome. Uz taktilā objekta pamatnes ir QR kods, kuru noskenējot var iegūt pilnu informāciju par Brīvības pieminekli latviešu un angļu valodā, kas būtiski gan valsts iedzīvotājiem, gan tūristiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu