ASV Nacionālās drošības padomnieks: Ukrainas armijai sāk pietrūkt munīcijas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukrainas bruņotie spēki
Ukrainas bruņotie spēki Foto: Thomas Peter

Ukrainas armijai sāk pietrūkt munīcijas, jo ASV Kongresa republikāņi turpina bloķēt palīdzību Ukrainai, 14. februārī paziņojis ASV Nacionālās drošības padomnieks Džeiks Salivans.

Salivans mudināja ASV Pārstāvju palātu sekot Senāta piemēram un ātri apstiprināt palīdzību, kas Ukrainai tik ļoti nepieciešama cīņā ar Krievijas agresiju.

"Mēs vairs nevaram atļauties ilgāk gaidīt. Katra diena prasa cenu ukraiņu tautai un Savienoto Valstu nacionālās drošības interesēm," žurnālistiem Baltajā namā sacīja Salivans. "Likmes kļūst arvien lielākas. Ar katru dienu pieaug arī bezdarbības izmaksas."

"Mēs arvien biežāk saņemam ziņojumus, ka Ukrainas karavīri frontes līnijās taupa munīciju vai tā pat ir izsīkusi," norādīja Salivans, piebilstot, ka Krievija turpina uzbrukt gan uz zemes, gan gaisā. Viņš brīdināja, ka to uzmanīgi vēro gan ASV sabiedrotie, gan pretinieki.

ASV prezidents Džo Baidens vakar televīzijas uzrunā mudināja republikāņus Pārstāvju palātā pieņemt likumprojektu par palīdzību Ukrainai.

Baidens arī nopēla bijušo ASV prezidentu un potenciālo vēlēšanu sāncensi Donaldu Trampu par stulbiem draudiem mudināt Krieviju iebrukt NATO valstīs, kuras nepilda savas finansiālās saistības.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu