VIDEO Ostapenko pēc kārtējā zaudējuma baltkrievietei Azarenkai izceļas ar nesportisku rīcību (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Reuters Connect/Scanpix

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko pēc zaudējuma Dohas "WTA 1000" turnīra trešajā kārtā pret baltkrievieti Viktoriju Azarenku izcēlās ar nesportisku rīcību.

Ostapenko un Azarenka Dohas turnīrā aizvadīja jau trešo savstarpējo maču šogad un piekto kopumā. Latvijas tenisistiem līdz šim nevienā no četrām savstarpējām spēlēm nebija izdevies uzveikt Azarenku. Pirmā uzvara nenāca arī piektajā tikšanās reizē, jo Ostapenko pretinieces pārsvaru atzina ar 0-6 un 3-6.

Tenisa etiķete paredz, ka pēc mača spēles dalībnieki paspiež viens otram roku, tomēr Ostapenko izvēlējās sasveicināties, izmantojot savu raketi. Azarenka šādu sveicienu neatņēma.

Protams, kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā par ierastu praksi kļuvusi ukraiņu tenisistu nesarokošanās ar pretiniekiem no agresorvalstīm. Domājams gan, ka Ostapenko rīcība nebija līdzīga rakstura žests, jo abas tenisistes savos šā gada pirmajos divos savstarpējos mačos sarokojās:

Ostapenko šajā turnīrā no pirmās kārtas bija brīva un otrajā ar 6-0, 6-3 apspēlēja ukrainieti Anhelinu Kaļiņinu (WTA 30). Azarenka pirmajā kārtā ar 6-3, 3-6, 6-3 bija pārāka pār polieti Magdalēnu Frehu (WTA 52.), bet otrās kārtas mačā ar 7-6 (7:2), 6-2 pieveica ķīnieti Vanu Sjiņju (WTA 41.).

Latvijas tenisistei šobrīd ir sekmīgākais sezonas sākums viņas karjerā. Rīdziniece ir paguvusi izcīnīt divas "WTA 500" trofejas Adelaidē un Lincā, savukārt Austrālijas atklātajā čempionātā Ostapenko apstājās trešajā kārtā. Ostapenko ir astoņi WTA tituli karjerā, bet pieredzējusī Azarenka tikusi pie 21 titula.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu