Krievijā par kara kritizēšanu tiks atņemti nekustamie īpašumi un aktīvi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas diktators Vladimirs Putins
Krievijas diktators Vladimirs Putins Foto: Alexanderstock23/Shutterstock

Krievijas diktators Vladimirs Putins trešdien, 14. februārī, parakstījis likumu, kas varasiestādēm dod tiesības konfiscēt nekustamos īpašumus, finansiālos līdzekļus un aktīvus personām, kas kritizējušas Krievijas izvērsto pilna mēroga iebrukumu Ukrainā, vēsta ASV izdevums "Business Insider". 

Sodītas tiks personas, kuru vaina pierādīta "nepatiesas informācijas par valsts bruņotajiem spēkiem izplatīšanā" un "valsts drošībai bīstamu noziegumu pastrādāšanā".

Paredzēts, ka tiks konfiscēti tikai aktīvi, kas iegūti ar pretlikumīgām metodēm vai lietoti darbībās, kas "vērstas pret Krievijas valsts drošību". Krievijas Valsts domes deputāts Vjačeslavs Volodins teicis, ka likuma ietvaros paredzēts sodīt "nodevējus, kas ar dubļiem aptraipa mūsu valsti un mūsu karaspēku" un "atņemt tiem neliešiem goda titulus, konfiscēt viņu īpašumus, naudu, un citas vērtslietas."

Jaunais likums funkcionē kā papildinājums 2022. gada martā pieņemtajam likumam, kas paredz cietumsodu un naudas sodu personām, kas izplatījušas "viltus ziņas" par Krievijas armiju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu