Grevcova zaudē savu deputāta mandātu (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pie frakcijām nepiederošā deputāte Glorija Grevcova.
Pie frakcijām nepiederošā deputāte Glorija Grevcova. Foto: Zane Bitere/LETA

Šodien, 15. februārī, Augstākā tiesa, izskatot 14. Saeimas deputātes Glorijas Grevcovas aizstāves kasācijas sūdzību lietā par nepatiesu ziņu sniegšanu Centrālajai vēlēšanu komisijai, nolēma atteikt ierosināt kasācijas tiesvedību.

Līdz ar to šodien stājās spēkā Rīgas pilsētas tiesas 2023. gada 14. marta spriedums, ar kuru Glorija Grevcova tika atzīta par vainīgu Krimināllikuma 272. pantā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā un sodīta ar sabiedrisko darbu uz 160 stundām.

Saskaņā ar Saeimas kārtības ruļļa 18. pantu deputāts, kas notiesāts par noziedzīgu nodarījumu, uzskatāms par izslēgtu no Saeimas sastāva ar dienu, kad stājas spēkā notiesājošs spriedums, līdz ar to Glorija Grevcova šodien zaudē savu Latvijas Republikas 14. Saeimas deputāta mandātu.

Rīgas Austrumu prokuratūras virsprokurora vietnieks norāda, ka ir apmierināts ar panākto rezultātu, tai skaitā, ka šo lietu izdevās izmeklēt un iztiesāt salīdzinoši ātri. "Šī bija pirmā lieta Latvijas vēsturē, kad persona tiek notiesāta par apzināti nepatiesu ziņu sniegšanu Centrālajai vēlēšanu komisijai, kandidējot Saeimas vēlēšanās," norāda virsprokurora vietnieks.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu