FOTO Aizturēta noziedznieku grupa, kas Latvijā ieveda nelegālos migrantus no Āfrikas (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Robežsardze kriminālvajāšanai nodod vērienīgu kriminālprocesu
Robežsardze kriminālvajāšanai nodod vērienīgu kriminālprocesu Foto: Valsts robežsardze

14. februārī Valsts robežsardzes Rīgas pārvades Kriminālizmeklēšanas dienests nodeva kriminālvajāšanas sākšanai Rīgas Ziemeļu prokuratūrai vērienīgu kriminālprocesu, kurā trīs personas atzītas par aizdomās turētiem par personu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai organizētā grupā, izmitināšanu pagaidu uzturēšanās vietās, kā arī par nodrošināšanu ar viltotiem vai svešiem dokumentiem. Divām personām piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Veicot operatīvos pasākumus un izmeklēšanas darbības, robežsargi noskaidroja, ka organizēta personu grupa pērnā gada vasarā aktīvi iesaistījās nelegālās migrācijas veicināšanā, proti, organizēja un īstenoja nelegālajiem migrantiem no Āfrikas valstīm, kuri nelikumīgi šķērsoja Latvijas-Baltkievijas robežu, nokļūšanu Rīgā, kā arī izmitināšanu hosteļos vai citās pagaidu uzturēšanās vietās.

Tāpat par papildu samaksu grupas dalībnieki nodrošināja nelegālos migrantus ar viltotiem vai svešiem Francijas ceļošanas dokumentiem, lai personas varētu izceļot no Latvijas, izmantojot reisa autobusus vai gaisa satiksmi. Izmeklēšanas laikā tika iegūti pierādījumi par vismaz 40 nelegālo migrantu atbalstīšanu.

Latvijas teritorijā personu grupa sastāvēja no diviem Latvijas iedzīvotājiem un Kotdivuāras pilsoņa, pret kuriem kriminālvajāšanas sākšanai nodotais kriminālprocess kvalificēts pēc Krimināllikuma 285. panta trešās daļas par personu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai organizētā grupā, 2851. panta otrās daļas par apzinātu personu nodrošināšanu ar iespēju nelikumīgi uzturēties Latvijas Republikā mantkārīgā nolūkā un 275. panta otrās daļas par dokumentu viltošanu vai realizēšanu mantkārīgā nolūkā pēc iepriekšējas vienošanās. Pret citiem organizētās grupas dalībniekiem kriminālprocess tika izdalīts atsevišķā lietvedībā un izmeklēšanas darbības tiek turpinātas, tostarp notiek aktīva informācijas apmaiņa ar kaimiņvalstīm un Eiropolu.

Valsts robežsardze atgādina, ka par atbalsta sniegšanu personām, kuras nelikumīgi šķērsojušas valsts robežu, var saukt pie kriminālatbildības.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu