VIDEO Mariupoles aizstāvei Jūrmalas sanatorijā pārmet naida kurināšanu (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Sociālās integrācijas valsts aģentūra (SIVA) kategoriski noliedz publiski izskanējušo, ka aģentūras darbiniece naidīgi izturējusies pret Ukrainas armijas pārstāvi, vēsta LTV "Panorāma".

Iestādē veikta pārbaude par ziņām, ka Mariupoles aizstāvei Marijai no "Azov" pulka esot pārmesta naida sēšana, jo viņa braukājot apkārt un stāstot par krievu gūstā piedzīvoto.

"Gribu atslābināties un neredzēt cilvēkus. Man dažkārt ir grūti pat padomāt, kad pie manis vēršas. Nezinu, kā to paskaidrot," LTV saka Marija. Viņa aizstāvēja Mariupoli un gadu pavadīja Krievijas gūstā. Latvijā viņa atgūstas pēc piedzīvotā.

Sociālās integrācijas valsts aģentūrā (SIVA) rehabilitāciju saņēmuši jau 70 Ukrainas karavīri, to skaitā arī 10 bijušie karagūstekņi. Marija ir viena no viņiem.

Taču uz daudzām nodarbībām sieviete nav gājusi; viņa godīgi atzīst – pēc bezmiega no rītiem gribas pagulēt, nevis doties uz baseinu vai trenažieriem.

Tieši mēģinot pagarināt uzturēšanos, sastrīdējusies ar sociālo darbinieci.

"Tika risināts jautājums par manu tālāko rehabilitāciju, un man lika saprast: ja es sēdētu klusi, klusētu un nesniegtu intervijas, un īpaši tika norādīts, ka nevajag aiztikt Krievijas bērnus, iet uz skolām… Man teica, ka esmu ierocis sliktu cilvēku rokās, kas ar mani manipulē. Ka es ar savu klātbūtni Latvijā un it īpaši skolās raisu starpnacionālu naidu. Bet es atbildēju, ka

stāstu tikai to, ko pati piedzīvoju. Ko ar mani darīja gūstā. Un bērniem skolā es vispār vieglo versiju stāstīju, bez smagām detaļām."

Sociālās integrācijas valsts aģentūras (SIVA) direktore Ilona Jurševska Latvijas Televīzijai to dēvē par pārpratumu. Viņa jau veikusi iekšējo pārbaudi. Sociālā darbiniece sniegusi savu skaidrojumu. Pēc Ilonas Jurševskas teiktā, šeit nestrādā neviens cilvēks, kurš nebūtu lojāls Ukrainai.

“Pirms kāda laika jau ir notikušas dažas izmaiņas darbinieku sastāvā tieši šī jautājuma dēļ. Līdz ar to es varu viennozīmīgi pateikt simtprocentīgi, ka šis jautājums mums uz doto brīdi ir sakārtots,”

uzsver Jurševska.

Patlaban strādājošās darbinieces tieši Ukrainas karavīriem un karagūstekņiem palīdz pat vairāk, nekā prasa viņu darba līgums, piemēram, ar personīgo auto aizved uz banku vai nopērk telefonam priekšapmaksas karti.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu