Venecuēla slēdz ANO cilvēktiesību biroju un izraida tā darbiniekus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Venecuēlas valdība ceturtdien apturēja vietējā ANO cilvēktiesību biroja darbību, apsūdzot to par atbalstu opozīcijai, un deva tā darbiniekiem 72 stundas valsts pamešanai.

Venecuēlas ārlietu ministrs Ivans Hils preses konferencē Karakasā paziņoja, ka ANO augstā cilvēktiesību komisāra vietējo tehnisko konsultāciju biroju starptautiskā sabiedrība izmanto, lai izplatītu pret Venecuēlu vērstu propagandu.

Iepriekš tika aizturēta cilvēktiesību advokāte Rosio Sanmigela. Viņas aizturēšanu kritizēja gan Venecuēlā, gan ārpus tās.

Sanmigelu aizturēja 9.februārī lidostā netālu no Karakasas, kad viņa kopā ar meitu gaidīja reisu uz Maiami. Varasiestādes līdz svētdienai neatzina viņas aizturēšanu un līdz trešdienai viņas advokātam netika dota iespēja satikt savu klienti.

Venecuēlas ģenerālprokurors Tareks Viljams Sābs šonedēļ paziņoja, ka aizturētā advokāte atrodas Elikoides cietumā, kas ir bēdīgi slavena institūcija politieslodzītajiem.

Pēc Sanmigelas tika aizturēta arī viņas meita, bijušais vīrs, divi brāļi un bijušais partneris. Pašlaik tikai viņas bijušais partneris joprojām ir aizturēts.

Ženēvā bāzētais ASV augstā cilvēktiesību komisāra birojs otrdien pauda "dziļas bažas" par Sanmigelas aizturēšanu un pieprasīja viņas tūlītēju atbrīvošanu. Apmēram stundu pirms ārlietu ministra Hila paziņojuma ANO aģentūra aicināja advokātes lietā ievērot "pienācīga procesa garantēšanu un tiesības uz aizstāvību".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu