VIDEO Rīgā notiek gājiens Palestīnas atbalstam (13)

Papildināts 14:21, 17. februāris, 2024
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Šodien plkst.13 Rīgā aktīvistu grupa dodas gājienā, lai paustu atbalstu Palestīnai.

Pasākuma dalībnieki iet gājienā no Doma laukuma pa Jēkaba ielu uz Neatkarības laukumu. Kā pasākuma mērķis norādīts solidaritātes izrādīšana Palestīnas iedzīvotājiem. Pasākumā varētu piedalīties līdz 100 dalībnieki.

Viņi pasākumā aicināja valsts amatpersonas un Latvijas iedzīvotājus izrādīt solidaritāti ar Palestīnas civiliedzīvotājiem un paust nosodījumu Izraēlai, kas īstenojot vardarbību arī pret civiliedzīvotājiem. Šādi gājiens vienlaicīgi norisināšoties visās trijās Baltijas valstīs.

LETA jau ziņoja, ka pēc tikšanās ar drošības iestādēm un pasākuma rīkotājiem Rīgas pilsētas izpilddirektors Jānis Lange nolēma neaizliegt šodien Rīgā plānoto gājienu.

Kā ziņots, pagājušā gada 7.oktobrī Palestīniešu islāmistu grupējumu "Hamas" un "Islāma džihāds" kaujinieki iebruka Izraēlā, noslepkavojot simtiem izraēliešu. Starp upuriem vairākums bija civilpersonas, un tikai daži desmiti bija karavīri. Teroristi sagrāba arī ķīlniekus, kas nogādāti Gazas joslā.

Izraēlas armija, reaģējot uz uzbrukumu, sāka triecienus Gazas joslā un joprojām veic sauszemes operāciju, kuras mērķis ir iznīcināt "Hamas" teroristu organizāciju.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu