Navaļnija preses sekretāre: Morgā paziņots, ka viņa mirstīgo atlieku tur nav (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Mirušā Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija preses pārstāve Kira Jarmiša vietnē "X" ziņo, ka Navaļnija mātei Ludmilai Navaļnijai morgā paziņots, ka viņa mirstīgās atliekas tur neatrodas. 

"Alekseja advokāts un māte ieradās Salehardas morgā. Tas ir slēgts, neraugoties uz kolonijas apliecinājumiem, ka it kā tas strādātu un Navaļnija ķermenis atrodas tur. Advokāts zvanīja uz tālruņa numuru, kas bija norādīts uz durvīm. Viņam teica, ka viņš ir septītais cilvēks, kas šodien zvanījis. Morgā nav Alekseja ķermeņa," viņa raksta.

"Kolonija mūs piemānīja. Viņi teica, ka līķis atrodas Salehardas morgā, bet tur viņi saka, ka nav nekāda līķa," sacīja Korupcijas apkarošanas fonda direktors Ivans Ždanovs.

Iepriekš Jarmiša videoziņojumā pastāstīja, ka kāds kolonijas darbinieks Navaļnija mātei un advokātam teicis, ka politiķa līķis atrodas Salehardā.

"Viņu aizveda Izmeklēšanas komisijas izmeklētāji. Tagad viņi ar viņu veic "izpēti"," sacīja Jarmiša. Viņa pieprasīja, lai Alekseja Navaļnija ķermenis nekavējoties tiktu nodots viņa ģimenei.

Jau ziņots, ka Navaļnija māte Ludmila Navaļnija sestdien ar lidmašīnu devās uz Salehardu un tālāk uz Harpu, kur atrodas ieslodzījuma vieta "IK-3", vēsta "Meduza", atsaucoties uz "Radio Brīvība" žurnālisti Jeļenu Rikovcevu.

Tikai pirms dažām dienām 12. februārī Navaļnija māte jau bija ieradusies IK-3, lai apciemotu savu dēlu. Savukārt 16. februārī Jamalo-Nencu apgabala Ieslodzījumu vietu pārvalde paziņoja, ka Navaļnijs kolonijā ir miris.

VIDEO: Pēdējais ieraksts, kurā iemūžināts Navaļnijs

Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs, atrodoties ieslodzījumā, miris, piektdien paziņojusi vietējā ieslodzījumu vietu (FSIN) vietu pārvalde.

Trešdien Navaļnija preses sekretāre pavēstīja, ka politiķis jau 27.reizi ieslodzīts karcerī.

Kā apgalvo varasiestādes, Navaļnijam pēc pastaigas esot kļuvis slikti un viņš zaudējis samaņu.

Tikusi izsaukta ātrā palīdzība, ārsti mēģinājuši viņu reanimēt, taču neveiksmīgi un nācies konstatēt pacienta nāvi.

Navaļnijam nāves brīdī bija 47 gadi.

Navaļnijs tika aizturēts 2021. gada janvārī, atgriežoties no Vācijas, kur viņš ārstējās pēc Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) aģentu organizētā noindēšanas mēģinājuma.

Tā paša gada februārī Navaļnijam tika piespriests divarpus gadu ilgs cietumsods par viņam 2014. gadā piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumu šķietamu pārkāpšanu, ārstējoties Vācijā. Nākamā gada martā viņam piesprieda vēl deviņus gadus ieslodzījumā par "krāpšanu" un "necieņu pret tiesu", bet 2023. gada augustā - 19 gadu cietumsodu par "ekstrēmismu".

Navaļnijs decembra beigās tika pārvests uz īpašā režīma koloniju, kas 1960. gados tika uzcelta bijušās Gulaga nometnes vietā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu