Ķīnas ārlietu ministrs aicina sarunu ceļā panākt mieru Ukrainā. Izvairās nosodīt Krieviju (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ķīnas ārlietu ministrs Vans Ji sestdien Minhenes drošības konferencē.
Ķīnas ārlietu ministrs Vans Ji sestdien Minhenes drošības konferencē. Foto: Picture Alliance/Photothek/Scanpix

Ķīnas ārlietu ministrs Vans Ji sestdien Minhenes drošības konferencē no jauna aicināja sarunu ceļā panākt mieru Ukrainā.

Kā norādīja ministrs, Ķīna nepagurusi strādā pie tā, lai rastu politisku risinājumu šai krīze.

Kārtējo reizi Vans izvairījās no tā, lai paustu nosodījumu Krievijas iebrukumam Ukrainā.

Ķīnas diplomātijai ir viens mērķis - sagatavot ceļu miera sarunām, apturēt vardarbības loku un stabilizēt situāciju, sacīja ministrs.

Konflikta noregulējumā ir jāatzīst gan Krievijas, gan Ukrainas drošības intereses, sacīja Vans.

Ministrs arī mudināja panākt uguns pārtraukšanu Gazas joslā, norādot, ka ir jāaptur kaujas un bez kavēšanās jāizveido humānie koridori.

Divu valstu atrisinājums, kurā būtu atzīta palestīniešu valsts, ir vienīgais veids, kā izraēlieši un palestīnieši var dzīvot mierā, sacīja ministrs.

Ķīna ir spēks stabilitātes labā pat sarežģītos jautājumos, sacīja Vans, norādot, ka viņa valsts virknē konfliktu var būt vidutājs.

Minhenes konferencē Vanam bija arī sarunas ar ASV valsts sekretāru Entoniju Blinkenu, un to gaitā Blinkens Vanam pauda bažas par atbalstu, ko Pekina sniedz Krievijai tās karā pret Ukrainu.

Blinkens uzsvēra, ka ir svarīgi turpināt progresu, kas tika panākts novembrī ASV prezidenta Džo Baidena un Ķīnas prezidenta Sji Dzjiņpina samitā, pavēstīja ASV Valsts departamenta preses sekretārs Metjū Millers.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu