Valsts amatpersonas aicina Krievijas iebrukuma Ukrainā otrajā gadadienā vienoties kopīgā klusuma brīdī

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs un Ministru prezidente Evika Siliņa.
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs un Ministru prezidente Evika Siliņa. Foto: Ieva Leiniša / LETA

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS), Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) un ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV) aicina sestdien, 24. februārī, plkst. 9 visus Latvijas iedzīvotājus, solidarizējoties ar Ukrainas tautu, vienoties klusuma brīdī, aģentūru LETA informēja Valsts kancelejā.

Paziņojumā uzsvērts, ka Krievija, apzinoties, ka godīgā cīņā kaujas laukā Ukrainu salauzt nespēs, izmanto visa veida noziegumus – uzbrūk civiliedzīvotājiem, bombardē pilsētas, nolaupa Ukrainas bērnus, kā arī izdara spiedienu uz Ukrainas starptautiskajiem partneriem cerībā, ka, karam ieilgstot, visi pagurs.

Amatpersonas vēlas, lai agresors zina, ka Latvijas valsts un tauta nepagurstoši atbalsta Ukrainu un turpinās sniegt visa veida palīdzību līdz Ukrainas pilnīgai uzvarai.

"Tai būs jāatdod Ukrainas bērni. Krievijai un tās līderiem būs jānes atbildība par agresiju un kara noziegumiem," uzsver valsts pirmās amatpersonas.

Vienlaikus paziņojumā pausta cieņa ukraiņiem, kuri "bezbailīgi stājas pretī agresoram", un nožēla par to, ka ukraiņi "turpina zaudēt dzīvības un dzīves". Karojot, lai aizstāvētu savas valsts un bērnu nākotni, ukraiņi sargā arī mieru un drošību visā Eiropā, tostarp Latvijā, uzsver politiķi.

LETA jau ziņoja, ka Krievijas iebrukuma Ukrainā otrajā gadadienā Rīgā notiks dažādi Ukrainas atbalsta pasākumi, viens no centrālajiem būs mītiņš "Kopā līdz uzvarai", kas notiks pie Brīvības pieminekļa plkst. 12.30.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu