"Cer vājināt mūsu valstiskumu." Igaunijas Ārlietu ministrija izsauc Krievijas pagaidu pilnvaroto lietvedi saistībā ar hibrīdoperāciju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: kavalenkava/Shutterstock

Igaunijas Ārlietu ministrija izsaukusi Krievijas pagaidu pilnvaroto lietvedi saistībā ar Krievijas specdienestu organizēto hibrīdoperāciju Igaunijā.

"Ir skaidrs, ka Krievija sistemātiski cenšas graut mūsu sabiedrību, organizējot hibrīdoperācijas pret mūsu valsti, mūsu iedzīvotājiem un mūsu drošību. Ir arī skaidrs, ka mēs nepadosimies, un Krievijas hibrīddarbības mūs nekādi nepārsteidz," sacīja Igaunijas ārlietu ministrs Marguss Cahkna.

Ministrs norādīja, ka Krievijas koordinētās darbības Igaunijā ir vērstas pret Igaunijas valsts un sabiedrības vienotību, mēģinot šķelt un kurināt spriedzi.

"Ar to Krievija cer vājināt mūsu valstiskumu un mūsu nelokāmo atbalstu Ukrainai. Ir skaidrs, ka šāda veida plāni pret Igauniju nevar gūt panākumus," viņš teica.

Krievijas un tās specdienestu centieni ietekmēt dzīvi Igaunijā ar propagandas un vardarbības palīdzību ir kārtējais neveiksmīgais mēģinājums, jo Igaunijā šādam vēstījumam nav plaša atbalsta, piebilda ministrs.

"Mēs varam būt droši, ka Krievijas plāni ietekmēt sabiedrību ar hibrīdmetodēm attiecas arī uz mūsu draugiem un partneriem. Rietumiem ir jāsaglabā vienotība un nepārprotami jāatzīst Krievijas radītie draudi. Mēs pastāvīgi sazināmies ar mūsu sabiedrotajiem, lai dalītos ar informāciju par hibrīdoperāciju, kas tiek veikta pret Igauniju," viņš sacīja.

"Tas ir nepārprotams piemērs tam, kā Krievija cenšas vājināt un graut Rietumu vienotību. Igaunija šo situāciju uztver ļoti nopietni, un mēs darām visu iespējamo, lai apturētu jebkādas darbības pret mūsu valsti," sacīja Cahkna.

Igaunijas Drošības policija (KaPo) no decembra līdz februārim ir aizturējusi desmit personas saistībā ar aizdomām, ka tās rīkojušās Krievijas izlūkdienestu uzdevumā, tostarp bojājot Igaunijas iekšlietu ministra un kāda žurnālista automašīnas, kā arī apgānot igauņu leģionāru pieminekļus.

Notiekošā kriminālizmeklēšana liecina par Krievijas īpašo dienestu koordinētu hibrīdoperāciju pret Igaunijas Republikas drošību, kuras mērķis ir izraisīt bailes un spriedzi sabiedrībā, otrdien paziņoja KaPo.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu