Berlīnes tiesa aizliedz projicēt kara uzņēmumus uz Krievijas vēstniecības. Tā būtu diplomātiskās cieņas aizvainošana

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas vēstniecības ēka Berlīnē.
Krievijas vēstniecības ēka Berlīnē. Foto: dpa/picture-alliance/Scanpix

Berlīnes tiesa aizliegusi projicēt uz Krievijas vēstniecības ēkas uzņēmumus, kuros redzami krievu nodarītie postījumi Ukrainā, ko bija iecerējusi Ukraiņu savienība, pieminot otro gadskārtu kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma sākuma.

Uzņēmumu un videoierakstu projicēšana uz vēstniecības ēkas aizvainojot diplomātiskās misijas cieņu, otrdien atzinusi administratīvā tiesa, atstājot spēkā Vācijas galvaspilsētas policijas lēmumu par akcijas aizliegšanu.

Saskaņā ar 1961. gada Vīnes konvenciju par diplomātiskajām attiecībām uzņēmējvalstij ir īpašs pienākums aizsargāt diplomātisko misiju ēkas, lai netiktu traucēts to miers un aizskarta to cieņa.

Tiesas lēmumu iespējams vēl pārsūdzēt Berlīnes-Brandenburgas zemes Augstākajā administratīvajā tiesā.

Ukraiņu savienība "Vitsche" vēlējās sestdien, kad aprit divi gadi kopš krievu atkārtotā iebrukuma sākuma, uz Krievijas vēstniecības ēkas projicēt uzņēmumus un videoierakstus, kuros redzams diktatora Vladimira Putina totalitārā režīma uzsāktais karš pret Ukrainu.

Sestdien pieteiktas arī vairākas demonstrācijas un mītiņi, lai protestētu pret Krievijas agresiju un tās totalitārā režīma noziegumiem, kā arī izrādītu solidaritāti ar Ukrainu.

Dažas no protesta akcijām paredzētas arī pie Krievijas vēstniecības, kas atrodas Berlīnes centrā Unter den Linden ielā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu