Bērna vārda izvēles konsultante aicina apdomāt pāris lietu, pirms mazulim dot unikālu vārdu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: New Africa/ Shutterstock

Mazuļu vārda izvēles konsultante Kaila Nāba esejā "Business Insider" norādījusi uz trim faktoriem, kas vecākiem būtu jāņem vērā, ja viņi vēlas savam bērnam dot unikālu vārdu.

Šīs trīs lietas ir – lietojamība, integrācija un konotācija.

Vecākiem, kuri vēlas izvairīties no populāriem vārdiem, vajadzētu skaļi izrunāt iespējamo vārdu dažādās variācijās un toņos, iesaistīt to teikumos un uzrakstīt blakus ģimenes locekļu vārdiem.

“Uzrakstiet pilnu vārdu kopā ar bērna uzvārdu, iesaistiet to teikumā un adresējiet ziņu šim vārdam,” viņa norādīja. “Novērtējiet, vai šķita skanīgi, viegli, dīvaini vai normāli šādā veidā lietot vārdu.”

Vecākiem vajadzētu arī apdomāt iespējamos jokus vai apcelšanu, ko bērns varētu piedzīvot par savu vārdu.

Tāpat Nāba atzīmē, ka vārdam ir jāiedveš bērnos pašpārliecinātība un jāveido viņa raksturs, kā arī jāspēj sekot viņa vecumam.

“Es aicinu vecākus ņemt vērā visus kontekstus, sākot no skolas dienasgrāmatas līdz darba intervijām un darba vietai. Kā šis vārds izskatītos kāzu ielūgumā, darba sludinājumā vai uz plakāta dzimšanas dienas ballītē? Lietojiet vārdu reālajā dzīvē!” skaidroja konsultante.

Nāba piebilda, ka vecākiem vajadzētu apdomāt, vai vārds izraisa negatīvas jūtas, asociācijas vai neveiksmīgas atsauces uz popkultūru.

“Izvēlēties mazulim unikālu vārdu var būt lielisks veids, kā palīdzēt viņam izcelties, apveltīt viņu ar kaut ko īpašu. Tomēr ir patiešām svarīgi apsvērt dzīvi, ko ar šo vārdu varētu izdzīvot bērns, un paredzēt, kā šis izvēlētais vārds ietekmēs viņu dzīves pieredzi,” rezumēja eksperte.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu