Prokremlisks krievu blogeris atklāj milzīgos okupantu zaudējumus Avdijivkā un frontē izdara pašnāvību (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: NEXTA/"X"

Prokremliski noskaņotais blogeris un Krievijas armijas karavīrs Andrejs Morozovs izdarījis pašnāvību neilgi pēc tam, kad atklājis informāciju par Krievijas armijas lielajiem zaudējumiem Avdijivkas pilsētas ieņemšanā, vēsta neatkarīgais Krievijas medijs "The Moscow Times". 

44 gadus vecais Morozovs bija pazīstams ar segvārdu "Murzs" un uzturēja "Telegram" kanālu "Nam pišut iz Janini", kam ir vairāk nekā 100 000 sekotāju. Kanālā viņš regulāri kritizēja Krievijas armijas vadību, peļot amatpersonas par munīcijas trūkumu, karavīru maldināšanu un atbalsta piegāžu vilcināšanu.

Morozovs bija arī šobrīd cietumā esošā terorista Igora Strelkova (Girkina) draugs. 

Advokāts Maksims Paškovs, kurš pazina Morozovu, atklāja, ka viņš nošāvies. Viņš teica, ka par šādu iznākumu nekas nav liecinājis. 

Pagājušajā nedēļā Morozovs savā kanālā rakstīja, ka Avdijivkas ieņemšanā kopumā krita 16 000 Krievijas karavīru, to salīdzinot ar 7000 vīriem, kas krita Ukrainas pusē. Šīs informācijas nopludināšana pamatīgi saniknojusi viņa vienības komandierus. 

Krievijas iebrucēji Avdijivkas pilsētu aktīvi centās sagrābt kopš pilna mēroga iebrukuma 2022. gada 24. februārī. Ukrainas aizstāvji no pilsētas atkāpās pagājušajā nedēļā. 

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu