VIDEO "Par 2000 eiro lētāk." Latvieši medicīnas pakalpojumus izvēlas Turcijā (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Artur Bogacki/Shutterstock

Pēdējo dienu laikā internetā parādījušies piedāvājumi ārzemniekiem doties pie veselības aprūpes speciālistiem uz Turciju. Tā dara arī daži Latvijas iedzīvotāji, vēsta TV3 raidījums "Bez tabu". 

Raidījuma skatītāja Jana apsver domu doties uz zobārstniecības klīniku Turcijā, taču ir nobažījusies, ka tā varētu būt kāda krāpnieciska shēma. 

Turcijas iedzīvotāja Muazeza, kas drošības labad sevi sauc par Miu, jau divus gadus Stambulā vada vienu no daudzajiem uzņēmumiem, kas ārzemniekiem palīdz nonākt pie vēlamā ārsta. Tūrists pie ārsta pavadot aptuveni četras dienas, turklāt piedāvātais pakalpojumu klāsts esot plašs. 

Viņa uzsver, ka Turcijā medicīnas pakalpojumu cenas, salīdzinot ar ASV, Eiropu un Krieviju, esot "pieņemamākas". 

Latvijas iedzīvotāja Līga Turcijā veikusi deguna plastisko operāciju un pieredzi vērtē ļoti pozitīvi. Viņa valstī pavadījusi 10 dienas. 

"Turcijas klīnika piedāvāja sakarīgu cenu, iespēja, ka pēc operācijas tomēr esmu viesnīcā, nevis braucu mājās, arī bija laba. Starpība bija apmēram 2000 eiro. Latvijā tā ir tikai operācija, Turcijā summā viss iekļauts, izņemot aviobiļetes," stāsta Līga.

Cenu starpību apstiprina arī Latvijas Zobārstu asociācijas viceprezidents Andis Paeglītis, kurš norāda, ka Turcijā cena var būt pat par 30 līdz 50 procentiem zemāka. 

Arī Latvija aktīvi strādā, lai klīnikas apmeklētu ārzemnieki.

Vairāk skaties sižetā!

Video: "Bez tabu" sižets

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu