"Atriebība par Navaļnija nāvi." Skolnieks Krievijā mēģinājis nodedzināt Putina partijas ēku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Piektdienas, 16. februāra, vakarā kāds skolnieks Maskavas reģiona pilsētā Dolgoprudnijā mēģinājis aizdedzināt vietējo Vladimira Putina pārstāvētās politiskās partijas "Vienotā Krievija" filiāles ēku, vēsta Krievijas neatkarīgais izdevums "Meduza". 

Partija pirmdien izsūtītā preses relīzē notikušo raksturoja kā "teroraktu" un uzsvēra, ka visi iesaistītie jāsauc pie kriminālatbildības. 

Saskaņā ar partijas pārstāvju teikto, saziņas vietnes "Telegram" kanālos ir publicēts video, kuros kāda persona maskā stāsta, ka padarītais ir "atriebība par Alekseja Navaļnija nogalināšanu". 

"Telegram" kanāls "Baza" publicējis video, kurā kāda persona saka vārdus "brīvību Krievijai" un "tā ir mana izvēle". Kanāla avoti pavēstījuši, ka varasiestādes saistībā ar incidentu aizturējušas devītās klases skolnieku un viņam piemērotas apsūdzības par nekārtību celšanu. 

Jau ziņots, ka piektdien, 16. februārī, ieslodzījumā Krievijā miris opozicionārs Aleksejs Navaļnijs. Viņa nāve Krievijā un vairākās Eiropas valstīs aizsākusi protesta akcijas un piemiņas pasākumus. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu