Putins noliedz, ka Krievija plāno izvietot kodolieročus kosmosā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas diktators Vladimirs Putins.
Krievijas diktators Vladimirs Putins. Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka Maskava ir "kategoriski pret" kodolieroču izvietošanu kosmosā, vēsta BBC.

Viņš to pavēstīja televīzijā pārraidītās tikšanās laikā ar aizsardzības ministru, kurš arī noliedza, ka Krievijai būtu šādi plāni.

Pagājušajā nedēļā ASV amatpersonas paziņoja, ka Krievija izstrādā jaunu pretsatelītu ieroci, kas tai vēl jāizvieto.

ASV mediji ziņo, ka tam paredzēts atrasties kosmosā un tas ir bruņots ar kodollādiņu.

Baltā nama pārstāvis Džons Kērbijs sacīja, ka ASV administrācija šīs ziņas uztver "ļoti nopietni" un ka prezidents Džo Baidens jau ir devis rīkojumu vest "tiešas diplomātiskas sarunas  ar Krieviju" saistībā ar draudiem.

Putins aicināja ievērot starptautiskos līgumus par kosmosa ieročiem un teica, ka Krievija daudzkārt piedāvājusi strādāt kopā, lai tos stiprinātu.

"Mūsu pozīcija ir skaidra un caurredzama. Mēs vienmēr esam bijuši kategoriski pret kodolieroču izvietošanu kosmosā un joprojām esam pret to," viņš sacīja.

Aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu sacīja: "Pirmkārt, mums nav šādu [kosmosa kodolieroču]. Otrkārt, viņi zina, ka mums to nav... bet viņi joprojām taisa traci."

Viņš atkārtoja Krievijas amatpersonu apgalvojumus, ka ASV paziņojumi ir māns, lai iebiedētu ASV likumdevējus papildu palīdzības piešķiršanai Ukrainai.

Republikāņu grupa Pārstāvju palātā jau vairākus mēnešus ir kavējusi 60 miljardu dolāru lielās Ukrainai palīdzības paketes apstiprināšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu