Alkatība iet pārāk tālu? F-1 jaunais sezonas formāts par smagu kļuvis pat sporta ilggadējai balsij

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
F-1 bolīdi
F-1 bolīdi Foto: dpa/scanpix

Viens no pazīstamākajiem Pirmās formulas (F-1)  komentētājiem Deivids Krofts sarunā ar "The Independent" izteicies par jaunās sezonas pārlieku lielo sacīkšu skaitu.

Kopš F-1 iegādājās ASV mediju kompānija "Liberty Media", sacīkšu skaits vienas sezonas ietvaros gadu no gada ir audzis. "Liberty Media" pārstāvji publiskos izteikumos nav slēpuši, ka kompānijas mērķis ir pārvērst F-1 par pelnošu biznesu.

Šogad F-1 kalendārā būs rekordliels sacīkšu skaits - piloti trasē dosies kopumā 24 posmos. Šā brīža čempions Makss Verstapens jau vairākkārt kritiski izteicies par pieaugošo posmu skatu vienas sezonas ietvaros.

Tagad par tik garas sezonas izraisīto nogurumu runājis arī ilggadējais "Sky Sports" F-1 komentētājs Deivids Krofts. Viņš sarunā ar "The Independent" atklājis, ka pirmo reizi kopš 2007. gada Eiropas "Grand Prix" izlaidīs kādu F-1 posmu. Šajā sezonā populārais komentētājs izlaidīs kopumā trīs posmus.

"Sezonas laikā jāsaglabā svaigumu. Nekļūstu jaunāks. Savas karjeras laikā esmu upurējis daudz. Gribu atlīdzināt manai ģimenei, neatrodoties otrā pasaules malā," sacīja 52 gadus vecais Krofts.

Problēma ir ne tikai lielais sacīkšu skaits, bet arī loģistika un garie pārlidojumi. Piemēram, pērnās sezonas beigās komandas no Lasvegasas pārcēlās uz Kataru. Starp šīm pilsētām ir 12 stundu atšķirība.

Krofts teic, ka šādi gadījumi vai arī trīs sacīkstes pēc kārtas nogurdina visvairāk. Tomēr, viņaprāt, intrigu pilna sezona var palīdzēt pārvarēt nogurumu.

"Redzēsim kā izskatīsies 24 sacīkstes. Mēs to vēl neesam pieredzējuši. Tas būs liels darba apjoms visiem. Ja trasē būs vērojama līdzīga cīņa, tad tev nedaudz palīdz adrenalīns. Ja titula uzvarētājs ir noskaidrots jau laicīgi, tad var rasties situācijas, kurās tu domā: "Kārtējās sacīkstes..." Redzēsim," sacīja komentētājs.

F-1 plāns ir sasniegt 25 sacīkšu atzīmi vienas sezonas ietvaros. Viens no šāda scenārija lielākajiem pretiniekiem ir jau pieminētais Verstapens, kurš vairākkārt publiski ir draudējis ar priekšlaicīgu karjeras beigšanu lielā sacīkšu skaita dēļ. Jāatzīmē, ka šogad papildus 24 "Grand Prix" ir arī sešas sprinta sacīkstes, kas nozīmē, ka sešos posmos pilotiem un komandām slodze būs lielāka.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu