Deputātus Krištopanu un Kristovski soda par laikus nepārreģistrētiem ieročiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/Zane Bitere/LETA

Saeimas deputāti Vilis Krištopans (LPV) un Ģirts Valdis Kristovskis (JV) sodīti par laikus nepārreģistrētiem ieročiem, šodien no Saeimas tribīnes informēja deputāts Edmunds Zivtiņš (LPV), parlamenta sēdē ziņojot par no pagājušā gada 4.septembra līdz šī gada 7.janvārim pie administratīvās atbildības sauktajiem Saeimas deputātiem.

Kā liecina Iekšlietu ministrijas Informācijas centra Saeimas Mandātu, ētikas iesniegumu komisijai sniegtā informācija, minētajā laika posmā kopumā sodīti deviņi parlamentārieši.

Kristovskim un Krištopanam piemēroti sodi par Ieroču aprites likuma pārkāpumu, proti, par ieroču aprites noteikumu pārkāpšanu, ko izdarījusi persona, kurai ir ieroča atļauja.

Deputāti Anita Brakovska (ZZS) un Ainars Latkovskis (JV) sodīti par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu apdzīvotā vietā vai dzīvojamajā zonā.

Igors Judins ("Stabilitātei") administratīvi sodīts par nepamatotu iebraukšanu pretējā virziena joslā vai nepamatotu nobraukšanu no brauktuves, tā apdraudot satiksmes drošību.

Arī deputāts Edgars Tavars (AS) sodīts par Ceļu satiksmes likuma pārkāpumu, proti, viņam uzlikts sods par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu par 21 - 30 kilometriem stundā.

Saskaņā ar likumu par pārkāpumiem pārvaldes, sabiedriskās kārtības un valsts valodas lietošanas jomā "Stabilitātei" deputāti Dmitrijs Kovaļenko un Nataļja Marčenko-Jodko sodīti par amatpersonas likumīgo prasību nepildīšanu vai amatpersonas darbības traucēšanu.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) Kovaļenko un Marčenko-Jodko administratīvi sodījis par likuma pantu, kas nosaka valsts amatpersonām noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpšanu, kā arī par valsts amatpersonas funkciju veikšanu interešu konflikta situācijā.

Savukārt Valsts ieņēmumu dienests sodījis deputāti Lindu Liepiņu (LPV) par valsts amatpersonas deklarācijas neiesniegšanu noteiktajā termiņā, deklarācijas aizpildīšanas un iesniegšanas kārtības neievērošanu vai par nepatiesu ziņu norādīšanu deklarācijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu