Lielbritānijas karaliskās ģimenes senči, kuri sirguši ar vēzi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Pavisam nesen atklājās, ka karalim Čārlzam III diagnosticēts vēzis. Kā izrādās, karaliskās ģimenes senčos arī ir bijuši vēža gadījumi, tāpēc tas neizslēdz, ka slimība ir mantota.

Piemēram, karalim Edvardam, kurš valdīja tikai īsu brīdi (pirms atteicās no troņa), pēc ilgas smēķēšanas vēstures 1971. gadā atklāja kakla vēzi. Viņš nomira 77 gadu vecumā.

Foto: Reuters/ScanPix

Edvarda vietā stājās brālis, ​karalis Džordžs VI, karaļa Čārlza III vectēvs, kurš valdīja no 1936. gada līdz savai nāves dienai 1952. gadā. Saskaņā ar Oksfordas universitātes 2018. gadā veikto pētījumu, nelaiķim karalim bija attīstījies plaušu vēzis, jo arī viņš bija kaislīgs smēķētājs.  1951. gadā viņam tika izoperēta kreisā plauša kopā ar ļaundabīgo audzēju. Karalis mira 56 gadu vecumā, tronis tika nodots Elizabetei II.

Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Arī Karalienei Mātei, karaļa Čārlza III vecmāmiņai, dzīves laikā tika diagnosticētas vairākas vēža formas. Biogrāfs Viljams Šokross savā 2009. gada grāmatā "The Queen Mother: The Official Biography" atklāja, ka Elizabetei 1966. gadā tika izoperēts resnās zarnas vēzis. Vēlāk, 1984. gadā viņai tika diagnosticēts krūts vēzis un arī tika veikta operācija. Karaliene Māte mira 101 gada vecumā no vecuma.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka Bekingemas pils šī gada februāra sākumā paziņoja, ka karalim Čārlzam III diagnosticēts vēzis. Pils joprojām neatklāj, kur karalim Čārlzam ir audzējs. Tas neesot prostatas vēzis. Kā zināms, karalim Čārlzam nesen tika veikta operācija saistībā ar palielinātu prostatu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu