Medijs: Pēc Navaļnija nāves Vācijas interese veikt cietumnieku apmaiņu ar Krieviju "manāmi mazinājusies"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vācijas kanclers Olafs Šolcs.
Vācijas kanclers Olafs Šolcs. Foto: AFP/SCANPIX

Vācijas interese apmainīt iespējamo FSB virsnieku Vadimu Krasikovu kopš Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija nāves ir "manāmi mazinājusies", raksta laikraksts "Financial Times", atsaucoties uz ASV un Vācijas amatpersonām.

Krasikovs Vācijā izcieš mūža ieslodzījumu par bijušā čečenu komandiera Zelimhana Hangošvili nogalināšanu Berlīnes parkā 2019. gadā.

Izdevums atzīmē, ka Navaļnija iekļaušana iespējamajos cietumnieku apmaiņas sarakstos padarīja apmaiņu Vācijas valdībai daudz pieņemamāku, jo Krievijas politiķim Vācijā bija daudz atbalstītāju. 2020. gadā viņš ārstējās "Charité" klīnikā Berlīnē pēc saindēšanas ar "Novičok". 

Tomēr Navaļnija nāve, saskaņā ar Vācijas amatpersonas teikto, padarīja šādu apmaiņu "daudz mazāk ticamu". Cits avots arī sacīja, ka pēc Navaļnija nāves ir vājinājusies Berlīnes interese par darījumu, kurā bez Navaļnija varētu būt arī bijušais ASV jūras kājnieks Pols Vīlans un laikraksta "Wall Street Journal" reportieris Evans Gerškovičs, kuri abi apsūdzēti spiegošanā.

"Viņiem nav prātā neviens cits, par kuru, viņuprāt, būtu vērts iemainīt valsts sponsorētu slepkavu," sacīja kāda ASV amatpersona, kas runāja ar izdevumu.

Arī kāds uzņēmējam Romānam Abramovičam tuvs avots sacīja, ka Krasikova apmaiņa šobrīd diez vai ir iespējama.

Pēc Navaļnija līdzgaitnieku domām, tieši viņš Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam ieteica apmaiņas priekšlikumu, kurā piedalījās arī Krievijas opozicionārs. "Situācija ar Krasikovu ir ievērojami pasliktinājusies. Būs grūti to iekļaut kādā līgumā," sacīja avots.

Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs laikrakstam sacīja, ka "viņš neko nezina par vienošanos par Navaļnija apmaiņu pret Krasikovu".

Video: Pēdējais ieraksts, kurā iemūžināts Navaļnijs

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu