VIDEO BKUS atsaka operāciju puisim, kuram lūzis kājā ievietotais metāla stienis. Māte sašutusi, citas slimnīcas ķirurgi arī (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā
Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā Foto: Ieva Makare/LETA

Jolantas dēls 17 gadu vecumā pērn iekļuva smagā avārijā, kas puisim beidzās ar vaļēju augšstilba lūzumu. Sekoja divas nedēļas slimnīcā un operācijas, bet tad viss bijis kārtībā. Pēc kāda laika, nu jau 18 gadu vecumā, zēns atkal satraumēja kāju un atgriezās Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS). Tur konstatēja, ka lūzusi kājā ievietotā kaulu fiksējošā metāla konstrukcija, bet operācijas dienā zēnu no slimnīcas izrakstīja resursu trūkumu dēļ, ziņo "Bez tabu".

"Mammu, mani izraksta," Jolanta atminas dēla zvanu. 

Puisis nebija spējīgs staigāt. Rentgenā redzams, ka lūzis kājā ievietotais metāls un to noturošās skrūves. Slimnīca izrakstīšanas dokumentos norāda, ka puiša stāvoklis ir relatīvi apmierinošs, un iesaka neatbalstīties uz traumētās kājas. Ģimenei jāgaida jaunais operācijas datums.

Zēns pāris dienas dzīvojis sāpēs, gaidot, kad slimnīca ziņos par jauno operācijas datumu. Kad tas netika sagaidīts vairākas dienas, māti pārņēma izmisums un viņa dēlu nogādāja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā.

Par Jolantas ģimenes pieredzi vairāk lasi tiešsaistes žurnālā TVNET+.

Tur ārsti bija sašutuši, ka zēns šādā stāvoklī izrakstīts no slimnīcas. Jolantas dēls nekavējoties noguldīts bez atļaujas celties vai kustēties. Augšstilbā ievietotā metāla konstrukcija bijusi neatbilstoša.

Zēns stacionārā pavadīja četras dienas, līdz viņam veiksmīgi veikta četras stundas ilga operācija.

BKUS ar raidījuma starpniecību izsaka atvainošanos, ka pacientiem nav bijis skaidrs, kad ārstniecības iestāde ar viņiem sazināsies. Tāpat arī BKUS pārstāvji norāda, ka operācijas atcelšanas iemesli var būt dažādi. Plašāk par konkrēto gadījumu slimnīca komentārus nesniedz.

VIDEO: Raidījuma "Bez tabu" sižets

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu