Liepājas Karostā apzagta kureliešu piemiņas vieta

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: kpliepaja/X

Liepājas Karostā nozagts metāla krusts ar uzrakstu "8 Kurelieši", aģentūrai LETA apstiprināja Valsts policijas pārstāve Madara Šeršņova.

Viņa informē, ka šodien Valsts policijā saņemta informācija no Liepājas Komunālās pārvaldes, ka nenoskaidrotā laika posmā piemiņas vietā kureliešiem, līdzās Krasta ielas galam Liepājā no akmens ir demontēts - nozagts metāla krusts ar uzrakstu "8 Kurelieši".

Pēc sākotnējās apskates, citi postījumi vai huligāniskas darbības piemiņas vietā nav veiktas.

Valsts policijas amatpersonas skaidro notikušā apstākļus un aicina metāllūžņu pieņemšanas vietas informēt Valsts policiju, ja kāds cenšas šo metāla krustu ar uzrakstu "8 Kurelieši" nodot metāllūžņos vai ir jau to izdarījis.

Piemiņas vieta iekārtota, lai atgādinātu par Latvijas Brīvības cīņu vēsturi. Ģenerāļa Jāņa Kureļa grupa jeb kurelieši pastāvēja īsu brīdi 1944.gada otrajā pusē un, par spīti tā laika situācijai, apzinājās sevi ārpus abām okupācijas varām - vāciešiem un krieviem, un bija gatavi cīnīties par brīvu Latviju.

Karostas cietumā notika vācu kara tiesa, kurā arestētajiem kureliešiem piesprieda nāves sodu.

Pēdējās nedēļās notikuši vairāki incidenti, kas saistīti ar Latvijas vēstures objektiem.

Naktī uz otrdienu iemests degmaisījums Latvijas Okupācijas muzeja vadītājas Solvitas Vības kabinetā Vecrīgā.

Savukārt februārī aizturēts Igaunijas un Krievijas dubultpilsonis, kurš 29.janvārī Tukuma novada Džūkstes pagastā Krievijas specdienesta uzdevumā veica piemiņas akmens "Kurzemes cietokšņa aizstāvjiem - Latviešu leģiona karavīriem" apgānīšanu, aplejot to ar sarkanu krāsu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu