Bijušais boksa čempions skaidro, kāpēc tagad par supercīņas favorītu jau uzskatāms Usiks

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Oleksandrs Usiks
Oleksandrs Usiks Foto: Reuters Connect/Scanpix

Viens no modernā laika titulētākajiem bokseriem Amirs Kāns sarunā ar "The Sun" skaidroja, kāpēc par gaidāmās supercīņas starp Oleksandru Usiku un Taisonu Fjūriju favorītu nu jau uzskatāms ukrainis.

Jau ziņots, ka Usika un Fjūrija cīņa tika pārcelta uz 18. maiju, jo virs britu boksera acs sparinga sesijā tika atvērta paredzēta brūce.

Kāns, kurš savas karjeras laikā trīs gadus bija absolūtais čempions 63,5 kilogramu divīzijā, uzskata, ka šis Fjūrija savainojums arī būs izšķirošs.

"Man šķiet, ka viņam nāksies aizvadīt sparingus, kur sitieni tiek izdarīti tikai ķermenī. Tas viņam nepalīdzēs. Cerēsim, ka Taisons būs par 100% gatavs. Cīņa notiks ne pārāk ilgi pēc gūtā savainojuma. Viņam ir doti tikai trīs mēneši.

Parasti ir nepieciešams aptuveni pusotrs mēnesis, lai šāda brūce kaut cik sadzītu, bet āda tur tik un tā būs vāja," sacīja bijušais čempions.

Lai gan netrūkst boksa apskatnieku un bijušo bokseru, kuri uzskata, ka šajā cīņā uzvarēs Usiks, par tās favorītu tomēr tiek uzskatīts Fjūrijs. Kāns uzskata, ka Fjūrija savainojums svara kausus izteikti nosver otrā virzienā.

"Uzskatu, ka tagad Usikam ir vēl lielākas priekšrocības. Viņam tās bija jau iepriekš, bet tagad šīs priekšrocības ir vēl izteiktākas. Ja Taisons būs pašpārliecināts, viņš tiks "noķerts".

Jums jāsaprot, ka Usiks sit ļoti precīzi. Viņš zina, kad izdarīt sitienus. Usika laika izjūta ir perfekta," teica Kāns.

Bijušais čempions vēlreiz uzsvēra, ka Fjūrijam par katru cenu būs jāizvairās no sitienu uzņemšanas traumētās acs reģionā.

37 gadus vecais Usiks profesionālajā boksā ringā devies 21 cīņā un visās triumfējis, 13 dueļus noslēdzot priekšlaicīgi. Usiks bija absolūtais čempions svara kategorijā līdz 90,2 kilogramiem. Savā pēdējā cīņā viņš ar tehnisko nokautu uzveica Danielu Dubuā.

Savukārt Fjūrijs profesionālajā karjerā nav cietis zaudējuma rūgtumu, 35 aizvadītajās cīņās izcīnot 34 uzvaras. Vienu reizi viņš cīnījies neizšķirti pret Deonteju Vailderu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu