Drāma paradīzē? Situācija pamatīgi saasinājusies F-1 flagmaņa "Red Bull" nometnē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
No kreisās - Flavio Briatore, Makss Verstapens, Kristians Horners un Joss Verstapens
No kreisās - Flavio Briatore, Makss Verstapens, Kristians Horners un Joss Verstapens Foto: dpa/scanpix

Neskatoties uz panākumiem trasē, Pirmās formulas (F-1) komanda "Red Bull" turpina cīnīties ar pieaugošu spriedzi tās iekšienē.

Jau ziņots, ka "Red Bull" F-1 komandas vadītājs Kristians Horners februāra sākumā tika apsūdzēts nepiedienīgā uzvedībā pret kādu savas vienības darbinieci.

Februāra izskaņā "Red Bull" nāca klajā ar paziņojumu, ka Horners ticis attaisnots. Tomēr dienu vēlāk presei, F-1 komandu vadītājiem un vairākām citām F-1 aprindās prominentām personām anonīmi tika nosūtīts dokuments ar ekrānuzņēmumiem no sarakstes, kurā Horners pie kolēģes it kā vērsies ar seksuāla rakstura ziņām.

Lai gan jaunā sezona sākusies ar dominējošu Maksa Verstapena uzvaru, viņa tēvs Joss sarunā ar britu tabloīdu "Daily Mail" lika noprast, ka Horneru tomēr vajadzētu atlaist.

"Kamēr viņš ieņems savu amatu, būs spriedze. Komandai draud sašķelšanās. Šādi nedrīkst turpināties. Viņš tēlo upuri, lai gan problēmas rada tieši viņš," sacījis Verstapens vecākais, kurš arī bijis viens no augstāk minētā dokumenta saņēmējiem.

Trīskārtējā čempiona tēvs arī noliedza, ka viņš būtu atbildīgs par dokumenta izsūtīšanu presei. Jāatzīmē gan, ka pirmais medijs, kas sāka ziņot par Hornera skandālu bija Nīderlandes portāls "De Telegraaf".

Joss Verstapens arī piebildis, ka viņa dēls būtu gatavs komandu pamest priekšlaicīgi.

"Red Bull" situāciju neuzlabo arī fakts, ka publiskajā telpā nonākuši kadri, kuros redzama Josa Verstapena un "Mercedes" bosa Toto Vulfa tikšanās. Vulfs pēcāk, komentējot Maksa Verstapena iespējamo pievienošanos "Mercedes", norādīja, ka "viss esot iespējams" un "pilots allaž izvēlēšoties ātrāko pieejamo formulu".

Verstapena un "Red Bull" līgums ir parakstīts līdz 2028. gada sezonas beigām, tomēr F-1 pilotu kontraktos allaž ir atrunāti arī veidi, kā tos pārtraukt pirms termiņa beigām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu