Kultūras ministre aicina nekavējoties izmeklēt ziņojumus par pasniedzēju seksuālo uzmākšanos Mūzikas akadēmijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kultūras ministre Agnese Logina piedalās preses konferencē Kultūras ministrijā, kurā paziņo "Lielās mūzikas balvas" nominantus.
Kultūras ministre Agnese Logina piedalās preses konferencē Kultūras ministrijā, kurā paziņo "Lielās mūzikas balvas" nominantus. Foto: Paula Čurkste/LETA

Atsaucoties uz 8. martā Latvijas Televīzijas raidījumā "Kultūršoks" izskanējušo informāciju saistībā ar septiņu Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) studenšu liecībām par atsevišķu pasniedzēju seksuālu uzmākšanos, kultūras ministre Agnese Logina (P) paziņojusi, ka "nekavējoties jāveic notikušā izmeklēšana".

"Izskanējusi satraucoša informācija par iespējamiem seksuālās uzmākšanās gadījumiem JVLMA," Logina raksta savā "X" kontā.

"Ar vislielāko nopietnību jāattiecas pret šādiem studentu ziņojumiem un nekavējoties jāveic notikušā izmeklēšana!

Vienlaikus no pirmdienas JVLMA studējošajiem būs pieejama anonīma anketa, kur par iespējamiem pārkāpumiem varēs ziņot arī akadēmijas padomei."

Jau ziņots, ka raidījuma "Kultūršoks" žurnālistu rīcībā nonākušas vairākas Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) studenšu liecības par pasniedzēju seksuālu uzmākšanos. Lai gan neviens pedagogs no darba nav atbrīvots, februāra sākumā izdots rīkojums par JVLMA darbinieku uzvedības noteikumiem, stāsta raidījums.

"Aizgāja līdz tam, ka vienā rītā pamodos un man blakus gulēja pedagogs. Tik briesmīgu sajūtu es vēl nebiju jutusi. Kaut kā saņēmos, lai nokārtotu eksāmenu. Tas bija pretīgi. Viņš taču ir par mani tik daudz gadus vecāks," stāsta viena no studentēm.

Šajā konkrētajā gadījumā bijis iesaistīts alkohols un pasniedzējs izmantojis situāciju, jaunā sieviete apzinās, ka konkrēts izvarošanas gadījums nav noticis.

Citas studentes stāsts ietver reālu seksuālo vardarbību.

Par konkrētu katedras vadītāju studente atminas, ka viņš meiteni sagrāba aiz sejas, piekļāva pie sevis un ar varu centies noskūpstīt.

Nedēļas laikā "Kultūršoka" rīcībā nonākušas vairākas liecības par vienu un to pašu pasniedzēju.

Viss sācies ar ziņām saziņas lietotnēs. Tur sūtīti aicinājumi satikties un arī nepiedienīgi komentāri par meiteņu izskatu.

Citas studentes meiteni brīdinājušas, lai "nevelk īsus svārkus un nekrāso sarkanas lūpas". Ziņas par pasniedzēju seksuālu uzmācību pa akadēmijas gaiteņiem klīst jau gadiem.

Kur meklēt palīdzību

Informāciju un atbalstu var meklēt pusaudzucentrs.lv

Mentālās veselības atbalsta tālrunis vecākiem un bērniem: +37125737363.

Centrs "Marta"

Matīsa iela 49-3, Rīga

Tālr. 67378539

E-pasts: centrs@marta.lv

Centra "Marta" Liepājas filiāle

Kūrmājas prospekts 11, Liepāja

Tālr. 29195442

E-pasts: centrs@martaliepaja.lv

Krīžu un konsultāciju centrs "Skalbes"

Tērbatas iela 69, Rīga

Tālr. 24551700

Diennakts krīzes tālruņi: 67222922 (LMT); 27722292 (Bite)

E-pasts: skalbes@skalbes.lv

Cietusajiem.lv

Atbalsta tālrunis noziegumos cietušajiem: 116006

Centrs drošai bērnībai "Dardedze"

Adrese: Cieceres iela 3a, Rīga

Tālr. 67600685

WhatsApp: 29556680

E-pasts info@centrsdardedze.lv

VBTAI Bērnu un jauniešu uzticības tālrunis

116111 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu