2000. gadu sākumā visā pasaulē par televīzijas sensācijām kļuva realitātes šovi. Tie uzradās gluži kā sēnes pēc lietus, katram nākamajam šovam arvien vairāk pārsteidzot ar savu ideju, amizantajiem dalībniekiem un neprognozējamo iznākumu. Daži no tiem ir Latvijā labi pazīstamie ASV šovi "Izdzīvotājs" un "Ekstrēmās māju pārvērtības". Tomēr pirms 20 gadiem pasaule pieredzēja iepazīšanās šovu par meiteni Mirjamu, kas šokēja ar savu ideju, negaidīto pavērsienu un tā visa sekām. Tomēr trakākie un mīklainākie notikumi šova galveno zvaigzni piemeklēja pēc šova.

Gan tolaik, gan šobaltdien joprojām populāri ir ASV šovi "Vecpuisis" un "Vecmeita", kur padsmit pretējā dzimuma pārstāvji sacenšas par šova galvenā varoņa (vai varones) sirdi. Attiecības, mīlestība, kaislības vienmēr bijuši vieni no TV šovu jājamzirdziņiem, tomēr 2004. gadā viens no TV šoviem aizgāja tik tālu, ka šokēja ne tikai skatītājus, bet arī tā dalībniekus, kļūstot par šķietami skandalozāko TV šovu pasaules vēsturē, kuru gan jau arī  tagad atceras vairāki TV skatītāji Latvijā.

Runa ir par 2004. gadā tapušo šovu, kas Latvijā saucās "Mirjama: viņš vai viņa".

Ideja it kā TV skatītājiem zināma. Seši izskatīgi britu vīrieši pārceļas uz villu Spānijas salā Ivisā, lai cīnītos par 21 gadu vecas meksikāņu izcelsmes modeles - Mirjamas Riveras - sirdi.

Šova laikā viņiem jāveic dažādi uzdevumi un jāiet randiņos ar meksikāņu daiļavu. Katru nedēļu tiek izslēgts viens no dalībniekiem, līdz noskaidrojas pēdējais kavalieris, kurš kopā ar Mirjamu aizbrauks greznā jahtā un baudīs izsmalcinātas brīvdienas.

Tik tālu viss izklausās pēc klasiska un rožaina realitātes šova. Tomēr aiz tā visa slēpjas skandalozs pavērsiens – šova dalībniekiem nebija zināms, ka Mirjama patiesībā ir transseksuālis. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp