Šveices Alpos atrod piecu meklēto slēpotāju mirstīgās atliekas (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Materhorns.
Materhorns. Foto: Reuters/ScanPix

Šveices Alpos atrastas piecu pazudušo slēpotāju mirstīgās atliekas, ziņo BBC, atsaucoties uz vietējās policijas izplatīto informāciju.

Vietējie dienesti joprojām meklē sesto personu.

Sešu cilvēku grupa pazuda netālu no 3706 m augstā "Tete Blanche" kalna. Sestdien tika sākta milzīga meklēšanas un glābšanas operācija.

Viņi Cermatas ciemā, kas atrodas slavenā Materhorna piekājē, bija uzkāpuši uz slēpēm un gar Šveices un Itālijas robežu devušies uz Arollu.

Pieci no sešiem slēpotājiem tika atrasti pulksten 21:20 pēc vietējā laika "bez dzīvības pazīmēm", teikts Šveices Valē kantona policijas paziņojumā.

Varas iestādes iepriekš BBC norādīja, ka visi slēpotāji ir Šveices pilsoņi un viņu vecums ir no 21 līdz 58 gadiem.

Vietējā policija ziņo, ka abās maršruta pusēs esošie dienesti ir apziņoti, taču operāciju kavē nelabvēlīgi laikapstākļi.

Pēdējās dienās Alpos ir bijis stiprs vējš, un tieši pēdējās diennakts laikā – stiprs sniegs. Cermatas kaimiņu kūrortam Zāsfī pašlaik nav iespējams piekļūt sniega dēļ.

Cermatas gaisa glābšanas dienesta vadītājs Anjans Trufers BBC norādīja, ka laikapstākļi ir tik slikti, ka lidot nav iespējams. Reģionā operāciju kavē "ļoti spēcīgs vējš, stiprs sniegs, liela lavīnu bīstamība un nulles redzamība".

Trufers sacīja, ka grupas slēpojiens, iespējams, izrādījies letāls tieši slikto laikapstākļu, nevis lavīnas dēļ, jo viņi pazuda Cermatas-Arolls maršruta daļā, kur lavīnu risks ir zems.

Šādas slēpošanas tūres, kādā devās sešu cilvēku grupa, parasti notiek pa neoficiāliem kalnu maršrutiem, kuros parasti izvietoti atrašanās vietu meklētāji un lavīnu lāpstas.

Pēdējais signāls no grupas tika saņemts naktī. Trufera kungs sacīja, ka tas nebija "mutisks", taču ļāva glābšanas dienestiem gūt aptuvenu priekšstatu par viņu atrašanās vietu.

Maršruts no Cermatas uz Arollu ir daļa no slavenā 120 km garā "Haute Route" no Cermatas līdz Šamonī.

Šis ceļš ir ļoti populārs, taču veicams tikai pieredzējušiem slēpotājiem un var prasīt vairākas dienas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu