VIDEO Pabeigta izmeklēšana saistībā ar vīrieša pašnāvību Jēkabpils izolatorā. Radies negaidīts risinājums (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Ceturtās studijas" sižeta

Iekšējās drošības birojs noslēdzis izmeklēšanu lietā par 31 gadu vecā Linarda pašnāvību Jēkabpils izolatorā. Radies pavisam negaidīts risinājums – jau tuvākajā laikā tiesas priekšā stāsies kāds Jēkabpils policists, vēsta LTV raidījums "4. studija". 

Starp Linardu un viņa draudzeni izcēlās strīds, kā rezultātā abi tika nogādāti Jēkabpils policijas izolatorā. Sieviete drīz tika atbrīvota, bet Linards aizturējuma vietā atņēma sev dzīvību.

Jaunais vīrietis, iespējams, izmantodams likumsargu paviršību, izdarījis pašnāvību. Viņa māte atminas, ka viņš pakāries kurpju šņorēs. Valsts policijas pārstāve Evita Galviņa norāda, ka ieslodzītajam līdzi nedrīkst būt nekādi priekšmeti, ar kuriem viņš var nodarīt sev vai citiem kaitējumu. 

Saistībā ar notikušo tika ierosināta disciplinārlieta. Iekšējās drošības birojs uzsāka izmeklēšanu, patlaban lieta nonākusi valsts prokuratūrā. 

Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā Izmeklēšanas prokuratūras prokurors Kaspars Čīma norāda, ka vīrietis pašnāvību izdarīja izolatora pastaigu laukumā. Iekšējās drošības birojs lietu nosūtīja kriminālvajāšanai, apsūdzība tika celta vienai Valsts policijas amatpersonai par bezdarbību, ja tā ir izdarījusi smagas sekas, kā arī dienesta viltojumu. 

Lieta nodota Zemgales rajona tiesai. 

Vairāk skaties sižetā!

Video: "4. studijas" sižets

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu