Amatpersona: Ķīna varētu izmantot "TikTok", lai ietekmētu ASV prezidenta vēlēšanas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Sander Ilvest/Postimees

Ķīna varētu izmantot sociālo mediju lietotni "TikTok", lai ietekmētu 2024. gada ASV vēlēšanas, Nacionālās izlūkošanas direktore Avrila Heinsa sacīja Izlūkošanas komitejā, vēsta medijs "The Guardian".

Uz jautājumu, vai Ķīnas valdošā komunistiskā partija izmantos TikTok, lai ietekmētu vēlēšanas, Heinsa sacīja: "Mēs nevaram izslēgt, ka partija to izmantos."

Likumdevēji jau sen ir pauduši bažas, ka Ķīnas valdība varētu piekļūt lietotāju datiem vai ietekmēt to, ko cilvēki redz lietotnē, tostarp rādīt saturu, kas varētu veicināt ASV politisko šķelšanos.

Pērn vēstīts, ka Kongress, Baltais nams un vairāk nekā puse ASV štatu jau pašlaik ir lieguši "TikTok" izmantošanu bažās, ka Ķīna varētu izmantot visas savas likumdošanas un regulatoru dotās iespējas, lai iegūtu privātus lietotāju datus, vai mēģināt izplatīt dezinformāciju un naratīvus, kuros tiek slavināta Ķīnas politika.

"TikTok" ir ļoti populāra lietotne jauniešu vidū, un tās īpašnieki ir Ķīnas kompānija "ByteDance", kuras galvenā mītne atrodas Singapūrā. Kompānija jau iepriekš saskārusies ar kritiku, ka Pekinas varasiestādes varētu piekļūt Eiropas un ASV lietotāju datiem, piemēram, video skatīšanās vēsturei un atrašanās vietai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu