VIDEO Latvieti Austrijā notriec 83 gadus veca seniore. Vietējais apdrošinātājs viņam sūta milzu rēķinu (23)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Denisu Austrijā uz gājēju pārejas notrieca automašīna, kuru vadīja 83 gadus veca austriete. Pēc vairāk nekā pusgada jaunietis saņēma no vietējā KASKO apdrošinātāja rēķinu teju 3000 eiro apmērā, jo viņu atzina par vainīgo un apsūdz spēkrata apskādēšanā, vēsta TV3 raidījums "Bez tabu". 

Valcēnietis Deniss pagājušā gada pirmajā pusē ERASMUS studiju apmaiņas programmas ietvaros devās studēt uz Klāgenfurti Austrijā. Kādu dienu viņš pilsētā pārvietojās ar elektroskrejriteni un viņu uz neregulējamas gājēju pārejas notrieca automašīna. 

"Braucu ar elektroskrejriteni. Tuvojos krustojumam, kur bija gājēju pāreja. Samazināju ātrumu, bet pilnībā neapstājos. Braucu ļoti lēni, ripoju klāt gājēju pārejai. Šķērsojamais bija vienvirziena ceļš, redzēju, ka tuvojas "Ford" automašīna. Biju pārliecināts, ka sieviete, kura sēdēja pie stūres, pamanīja mani, jo nevarēja nepamanīt. Tā kā biju pārliecināts, ka viņa mani redz, turpināju kustību pāri pārejai, bet viņa mani notrieca, kad biju pārejas vidū," stāsta Deniss. 

83 gadus vecā sieviete pie stūres pat neesot mēģinājusi bremzēt, stāsta Deniss. Avārijā viņš tika sveikā cauri vien ar izbīli.

Viņš vēlāk devās ar policistiem uz iecirkni, bet komunikācija bija sarežģīta, jo viņš neprot vācu valodu, bet likumsargi ļoti slikti runāja angliski. Vēlāk viņš parakstīja dokumentu, ko pēc viņa vārdiem svešā valodā sarakstīja likumsargi.

Puisis norāda, ka policisti prasīja, vai nevēlas pieprasīt kompensāciju no autovadītājas. Tā kā ar veselību pēc negadījuma viss bija kārtībā, Deniss to neprasīja. 

Pēc vairāk nekā sešiem mēnešiem, kad Deniss atgriezās Latvijā, viņu šokēja Austrijas KASKO apdrošinātāja sūtītā vēstule. Vācu valodā sarakstītajā dokumentā no puiša pieprasīti 2925 eiro jeb bojātās automašīnas remonta kompensācija. 

Apdrošinātājs secinājis, ka notikušajā pilnībā vainīgs ir Deniss.

Puisis par naudas summu bija lielā neizpratnē, jo neuzskata, ka automašīna bija tik bojāta. Viņš arī nepiekrīt atzinumam, ka ir pilnībā vainīgs, jo bija uz gājēju pārejas. 

Vairāk skaties sižetā!

Video: "Bez tabu" sižets

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu