Merzļikins: Mēs nevaram tā turpināt...

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: AFP / Scanpix

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins sarunā ar "The Athletic" izteica savas domas par Kolumbusas "Blue Jackets" kluba nākotni, kā arī atskatījās uz neseno neveiksmi pret Monreālas "Canadiens".

"Blue Jackets" ar 54 punktiem 65 mačos ir pati vājākā komanda Austrumu konferencē. Papildus zemajai vietai turnīra tabulā, Kolumbusas vienība ir arī jauna ģenerālmenedžera meklējumos.

Tas nozīmē, ka klubu, visticamāk, sagaida jaunas vēsmas. Nevar izslēgt, ka jaunā ģenerālmenedžera ieskatos komandai būs nepieciešams atrast jaunu pirmo vārtsargu. Merzļikins gan par savu vietu komandā nesatraucas.

"Pavisam noteikti nejūtos apdraudēts vai nobijies. Nav runa tikai par manu, bet gan visu spēlētāju nākotni. Nezinu, kurš būs ģenerālmenedžeris. Neesmu dzirdējis baumas. Sagaidu, ka sekos lielas izmaiņas. Milzīgas izmaiņas. Mēs nedrīkstam šādi turpināt. Izmaiņām ir jābūt. Mēs esam NHL, kas ir profesionāla līga ar labākajiem hokejistiem pasaulē. Ticu, ka organizācija izdarīs labāko darbu. Redzēsim, kas notiks vasarā," norādīja Merzļikins.

Sezonas vidū Merzļikins savu vārdu ievietoja baumu dzirnavu zobratos. Latvijas vārtsargs ilgāku laiku netika pie iespējas spēlēt, tāpēc sarunā ar medijiem norādīja, ka vēlas "citu scenāriju". Pēc tam viņš arī pateica, ka ir pieprasījis maiņas darījumu. Tiesa, šo apgalvojumu latvieša aģents pēcāk notušēja kā pārteikšanos.

8. martā noslēdzās periods, kurā NHL komandas drīkstēja izdarīt maiņas darījumus. Merzļikins šo datumu esot gaidījis bez uztraukuma.

"Nekoncentrējos uz to. Es gribēju citu scenāriju. Es dabūju citu scenāriju. Es koncentrējos uz savu sniegumu, un to turpināšu darīt līdz pat pēdējai spēlei, kas būs 16. aprīlī," sacīja vārtsargs.

Lai gan Merzļikins "Blue Jackets" vārtus pēdējā laikā sargā biežā biežāk nekā, piemēram, decembrī vai janvārī, viņam laiku pa laikam spēlēt patraucējuši arī nelieli savainojumi. Nesenajā mačā pret Monreālas "Canadians" viņš vārtos atgriezās pēc 10 dienu pauzes un aizvadīja ļoti neveiksmīgu spēli.

Merzļikins pirmajā periodā tika galā tikai ar vienu no četriem metieniem, un "Blue Jackets" galvenais treneris Paskāls Vinsents lēma par labu vārtsargu maiņai.

Pats Merzļikins uzskata, ka viņu vainot varējis tikai šajā vārtu guvumā: 

"Pavisam noteikti neredzu, ko vēl vairāk es varēju izdarīt. Varbūt, atskaitot to metienu bez ripas apstādināšanas. Tas bija mans pirmais metiens spēlē. Ok, paņemšu to uz sevi, bet atlikušajos divos vārtu guvumos es neko nevarēju padarīt. Gribēju palikt spēlē. Nav jau ko zaudēt, tāpēc gribēju spēlēt hokeju. Esmu godīgs. Ne jau mēs tiksim "play-off". Nebija svarīgi – 0:3 vai 0:6. Es labprāt būtu turpinājis spēli. Tas bija Vinsenta lēmums," sacīja latviešu vārtu vīrs.

Merzļikins šosezon 36 spēlēs izcīnījis 12 uzvaras, vidēji ielaidis 3,29 vārtus un atvairījis 90,1% pretinieku metienu.

Iepriekšējā sezonā Merzļikins piedalījās 30 spēlēs, izcīnīja vien septiņas uzvaras, vidēji ielaida 4,23 ripas un atvairīja 87,6% metienu.

Pēdējā laikā pārliecinošāku sniegumu demonstrē 24 gadus vecais krievu vārtsargs Daniils Tarasovs, kurš šosezon 18 spēlēs izcīnījis sešas uzvaras, vidēji zaudējis 3,23 vārtus un atvairījis 90,3% metienu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu