"Vēsture atkārtosies." Miljardierim Palmeram atdzimusi ideja par "Titānika II" būvniecību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Sara Rosenthal/"X"

Miljardieris un kalnrūpniecības magnāts Klaivs Palmers nolēmis beidzot īstenot savu sapni par prāmja "Titāniks II" būvniecību. Savā pirmajā braucienā kuģis varētu doties 2027. gada vasarā, vēsta "The Guardian".

69 gadus vecais uzņēmējs pirmo reizi savu sapni par "Titānika II" būvniecību publiski izklāstīja pirms 10 gadiem.

Taču kuģa būvniecība tika apturēta 2015. gadā pēc strīda starp vienu no Palmera kompānijām un Ķīnas uzņēmumu "Citic", kas lika miljardierim zaudēt daudz naudas. Šobrīd uzņēmējs nav atradis kuģa būvnieku, taču viņš ir pārliecināts, ka drīzumā būvniecība varētu sākties.

Konkurss kuģa būvniecībai tiks izsludināts jūnijā un noslēgsies decembrī. Tiek lēsts, ka kuģis svērs 56 tūkstošus tonnu un izmaksās no 500 miljoniem līdz vienam miljardam ASV dolāru.

13. marta preses konferencē, kas notika Sidnejas operas namā, tika prezentēts piecu minūšu video ar detalizētiem 3D renderējumiem par to, kā izskatīsies visi deviņi kuģa klāji.

Uz žurnālistu jautājumu, vai ideja nepiedzīvos līdzīgu likteni kā pirms vairākiem gadiem, Palmers sacīja, ka tā nenotikšot, jo "šobrīd viņam ir tik daudz naudas, lai uzbūvētu desmitkārt iespaidīgāku "Titāniku"".

Sociālo tīklu vietnē "X" daudzi cilvēki pauduši bažas. Viens no lietotājiem rakstīja: "Vēsture atkārtojas".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu