Pēkšņi pazudis vīrietis, kas varētu zināt informāciju par 16 gadus pazudušo Madelēnu Makanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijas pilsone Madelēna Makana pazuda 2007. gada 3. maijā, kad kopā ar ģimeni bija atvaļinājumā Portugāles brīvdienu kūrortā "Praia da Luz" Algarvē. Līdz šim joprojām notiek meitenes meklēšana un palaikam tiek vēstīts par jauniem pavedieniem. Šodien ārvalstu mediji paziņojuši, ka pazudis vīrietis, kurš, iespējams, zina svarīgu informāciju par meitenes pazušanu.

Vācijā policija manīta pie kādas mājas, kas varētu būt saistīta ar šo vīrieti. Pagājušajā nedēļā policisti pulcējās pie nelielas mājas Braunšveigā, stundu pavadot pie īpašuma, kas pieder vīrietim vārdā Ralfs H.

Tiek apgalvots, ka 56 gadus vecais vīrietis ir cieši sadarbojies ar kaimiņu Kristianu Brukneru.

2022. gadā Portugāles un Lielbritānijas varasiestādes par galveno aizdomās turamo nosauca 45 gadus veco Kristianu Brukneru, kurš jau izcieš ilgstošu cietumsodu.

Tiek ziņots, ka policija vēlas viņam uzdot vairākus jautājumus par pazudušo meiteni.

"Bundeskriminalamt", kas ir līdzvērtīga ASV FIB, vēlas ar viņu runāt par laika posmu, kad viņš kopā ar Brukneru aplaupīja mājas.

Kaimiņi sacīja, ka Ralfs H. nav redzēts gandrīz nedēļu. Tāpat publicēta arī informācija, ka Ralfs H. precīzi zinājis, ar kādiem noziegumiem nodarbojies Brukners. Policija nevarēja ielauzties Ralfa mājās, jo viņiem nebija kratīšanas ordera.

Notikumu attīstība:

2007. gada 3. maijs: Konstatēts, ka Madelēna pazudusi no atpūtas kompleksa Portugālē.

2007. gada septembris: Keitu un Džeriju Makanu pasludina par oficiālajiem aizdomās turamajiem viņu meitas pazušanā.

2008. gada jūlijs: Portugāles policija pārtrauc izmeklēšanu un atceļ Makanu "arguido" jeb aizdomās turamo statusu.

2013. gada jūlijs: Tiek paziņots, ka šajā lietā ir jauni pierādījumi un jauni liecinieki, un tiek sākta oficiāla izmeklēšana.

2013. gada oktobris: Portugāles detektīvi atsāk izmeklēšanu, atsaucoties uz jauniem izmeklēšanas virzieniem.

2017. gada aprīlis: Vienīgie četri oficiālie aizdomās turamie, kurus policija pratināja, tiek izslēgti no izmeklēšanas, bet vecākie virsnieki paziņo, ka turpina sekot nozīmīgam izmeklēšanas virzienam.

2019. gada marts: "Netflix" izlaiž astoņu sēriju dokumentālo filmu par Madelēnas pazušanu. Viņas vecāki, kuri nepiedalījās filmas veidošanā, uzskata, ka tā varētu potenciāli kavēt policijas izmeklēšanu.

2020. gada jūnijs: Policija atklāj, ka 43 gadus vecs vācu cietumnieks, kura vārds ir Kristians Brukners, ir identificēts kā aizdomās turamais par Madelēnas pazušanu.

2022. gada aprīlis: Kristians Brukners tiek pasludināts par oficiālu aizdomās turamo šajā lietā.

2023. gada februāris: Poliete Džūlija Vendela apgalvo, ka ir pazudusī meitene.

2023. gada aprīlis: Džūlijas Vendelas DNS testa rezultāti apstiprina, ka viņa nav pazudusī meitene.

2023. gada maijs: Madelēnas vecāki Keita un Džerijs atzīmēja arī savas meitas 20. dzimšanas dienu, sakot: "Daudz laimes dzimšanas dienā, Madelēna. Joprojām pazudusi. Joprojām ļoti pietrūksti. Joprojām meklēsim. Tik ilgi, cik nepieciešams."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu