VIDEO Lembergs nopeļ Maskavas nama nacionalizēšanu un valdību apsūdz "Krievijas provocēšanā" (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aivars Lembergs
Aivars Lembergs Foto: Zane Bitere / LETA

Bijušais Ventspils domes priekšsēdētājs un ASV sankcijām pakļautais politiķis Aivars Lembergs savā "Facebook" profilā publicējis ierakstu, kurā nosoda "Maskavas nama" nacionalizēšanu un vaino Latviju "Krievijas provocēšanā". Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), kurai pieder arī Lembergs, uzsver, ka tas ir viņa "privāts viedoklis", vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) Ziņu dienests. 

Lembergs Kremļa naratīvus publiski paudis jau vairākkārt. Gadiem ilgi viņš pielīdzinājis NATO sabiedrotos okupantiem, Latvijas drošības dienestu darbu – Staļina represijām, kā arī žēlojies par Krievijas dziedātāju iekļaušanu melnajā sarakstā un padomju pieminekļu nojaukšanu.

"Nu priekš kam jūs atņēmāt? Nu – kāda vajadzība? Kāda jēga? Nu milzīgs kaitējums Krievijai? Priekš kam viņus provocēt? Priekš kam? Kāds no tā labums Latvijai?" vaicāja Lembergs.

Lemberga partija kā daļa no Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) ietilpst Saeimas partiju valdošajā koalīcijā. ZZS vadība viņa teiktajam īsti nepiekrīt, bet vienlaikus publiski no tiem norobežoties vai nosodīt arī negrasās. 

Trauksmi par politiķa izteikumiem gan cēlis Ventspils pilsētas domes opozīcijas deputāts Aivis Landmanis, kurš Saeimas Nacionālās drošības komisijai tos lūdzis izvērtēt.

Video: LTV sižets

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu