Kriminālvajāšanā izsludināta persona, kura vairākkārt izkrāpusi naudu, maldinot par darbību KNAB darbinieka vārdā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
KNAB.
KNAB. Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) rosina Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūru sākt kriminālvajāšanu pret kādu iepriekš vairākkārt sodītu fizisku personu par vairākiem naudas izkrāpšanas gadījumiem un to mēģinājumiem, maldinot cietušo par darbību KNAB darbinieka vārdā.

Kā aģentūru LETA informēja KNAB, izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka aizdomās turētais ar viltu pārliecinājis cietušo personu pārskaitīt uz tās bankas kontu naudu. Aizdomās turētais radījis maldīgu priekšstatu cietušajai fiziskajai personai, ka nepieciešams dot kukuli KNAB amatpersonai, lai tā neuzsāktu kriminālprocesu pret šo personu.

Uzrunātā persona piedāvājumam nepiekrita un pati vērsās KNAB, sniedzot izmeklēšanai nepieciešamo informāciju, kas palīdzēja atklāt un novērst turpmākas krāpšanas izdarīšanu, informē birojs.

KNAB norāda, ka aizdomās turētā persona nav un nekad nav bijusi saistīta ar KNAB nodarbinātām amatpersonām. Saskaņā ar KNAB rīcībā esošo informāciju, aizdomās turētais ir vairākkārt sodīts par dažādiem mantiska rakstura noziedzīgiem nodarījumiem. Aizdomās turētajam kā drošības līdzeklis noteikts apcietinājums.

Kā atzīmē KNAB, krāpnieki meklē aizvien jaunus veidus, kā apkrāpt līdzcilvēkus, un viens no šādiem veidiem ir priekšstata radīšana, ka persona ir it kā pietuvināta valsts iestādē nodarbinātajam un apmaiņā pret naudu var panākt kādas problēmsituācijas risinājumu. Saņemot šādus piedāvājumus, iedzīvotājiem kritiski jāizvērtē ne tikai to patiesums, bet arī izmantoto metožu tiesiskums, un nekavējoties jāsazinās ar KNAB.

KNAB uzsver, ka tas atzinīgi vērtē "ziņotāja neiecietību pret korupciju, kā arī izvēli sadarboties ar KNAB un uzticēt tiesībaizsardzības iestādei izmeklēt situācijas faktiskos apstākļus, lai iespējamo likumpārkāpēju varētu saukt pie atbildības".

KNAB kriminālprocesu sāka 18.janvārī un divu mēnešu laikā izmeklēja krāpšanu un krāpšanas mēģinājumu, par ko atbildība paredzēta Krimināllikuma 177.panta pirmajā daļā, kā arī 15.panta ceturtajā daļā un 177.panta pirmajā daļā. 18.martā birojs nosūtīja krimināllietas materiālus Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūrai, noslēdzot pirmstiesas izmeklēšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu