Kurucu pārstāvētā komanda turpinās cīņu FIBA Čempionu līgas ceturtdaļfinālā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Artūrs Kurucs
Latvijas basketbolists Artūrs Kurucs Foto: FIBA.com

Latvijas basketbolistu Rodiona un Artūra Kurucu pārstāvētā Mursijas UCAM 20. martā Ungārijā cieta zaudējumu Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas otrā posma izbraukuma spēlē, taču uzvarēja savā grupā un iekļuva ceturtdaļfinālā.

Mursijas vienība ar 60:64 (17:16, 16:15, 20:15, 7:18) zaudēja Holonas "Hapoel".

Rodions Kurucs 20 minūtēs un 59 sekundēs laukumā realizēja vienu no diviem divpunktu metieniem, bet netrāpīja abus tālmetienus un abus soda metienus. Viņš sakrāja septiņas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, trīs noteikumu pārkāpumus, divas kļūdas, bloķētu metienu, +/- rādītāja +6 un efektivitātes koeficientu pieci.

Savukārt Artūrs Kurucs, spēlējot piecas minūtes un 21 sekundi, netrāpīja vienīgo tālmetienu, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un divreiz pārkāpa noteikumus, spēli beidzot ar +/- rādītāju -7 un efektivitātes koeficientu nulle.

UCAM komandā ar 23 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām izcēlās piecu piezīmju dēļ priekšlaicīgi spēli pabeigušais Marko Todorovičs, bet pretiniekiem rezultatīvākais ar 20 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām bija Džastins Smits.

Otrā dienas spēlē Atēnu AEK mājās ar 67:79 piekāpās Patras "Promitheas".

L grupā sešās spēlēs četras uzvaras izcīnīja UCAM, Patras "Promitheas" un Holonas "Hapoel", šādā secībā sarindojoties turnīra tabulā, bet Atēnu AEK zaudēja visās cīņās.

Ceturtdaļfinālā iekļūst grupu divas labākās komandas.

Pamatturnīra pirmajā posmā 32 komandas bija sadalītas astoņās apakšgrupās. Grupu uzvarētājas nodrošināja vietu otrajā posmā, bet vēl astoņas komandas tika noskaidrotas "play-in" kārtā, kurā piedalījās otro un trešo vietu grupās ieņēmušās vienības.

Maijā par čempioni tika kronēta Vācijas komanda Bonnas "Telekom", kas finālā ar 77:70 uzvarēja Jeruzalemes "Hapoel".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu