Krievijas advokāti paziņo par "krabju karaļa" Kana nāvi. Prokuratūra tam netic (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: 24topkz/"X"

Krievijas pilsoni Oļegu Kanu mediji dēvē par "krabju karali". Viņa advokāti tiesas sēdē paziņojuši par uzņēmēja nāvi un aicina ierosināto lietu pret viņu izbeigt, vēsta medijs "Meduza".

Viņa aizstāvji apgalvo, ka Kans, kurš 2018. gadā pameta Krieviju un tiek meklēts, nomiris 2023. gada februārī Lielbritānijā.

Tomēr Ģenerālprokuratūras pārstāvji apšaubīja Kana nāvi.

"Vienīgais nāves fakta juridiskais apstiprinājums ir ieraksts civilstāvokļa aktos. Tā kā nav attiecīgu ierakstu, tēzi, ka Kans nomira, uzskatām par inscenētu aktu," norādīja prokuratūras pārstāvji.

Kana aizstāvji savukārt apgalvo, ka tieši Krievijas iestādes atteikušās reģistrēt nāves faktu, lai gan radinieki iesniedza ārvalstīs izdotu miršanas apliecību.

Advokāts norādīja - dokuments, kas apliecinot Kana nāvi, ir nodots tiesai.

Oļegs Kans nodibināja "Moneron" uzņēmumu grupu, kurā ietilpst krabju ieguvēji "Kuril Universal Complex" un "Moneron".

Krievijas tiesībsargājošās iestādes apsūdzēja Kana uzņēmumus par zemu krabju izmaksu novērtēšanu, tos eksportējot 2014.-2015. gadā. Savukārt pašu Kanu apsūdzēja par kontrabandu un uzņēmēja un zivju tirgotāja Valērija Fidenko slepkavību 2010. gadā.

Pēc krimināllietas ierosināšanas Kans pameta Krieviju. Tiesa viņam aizmuguriski piesprieda arestu un nekavējoties izsludināja meklēšanā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu