Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

FOTO Terorakts Maskavā: tiesa apcietinājusi četrus apsūdzētos. Visi vainu atzinuši (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Tiesa Krievijā apcietinājusi četrus vīriešus, kas tika apsūdzēti bruņotā uzbrukumā koncertzālei "Krokus Siti Holl", ziņo ārvalstu mediji.

Basmanijas rajona tiesa Maskavā viņus apsūdzēja terorakta īstenošanā. Dalerjons Mirzojevs, Saidakrami Račabalizoda, Muhammadsobirs Faizovs un Šamsidins Fariduni savu vainu pilnībā atzina. Visus četrus paredzēts turēt pirmstiesas apcietinājumā vismaz līdz 22. maijam. 

Vīrieši tika identificēti kā Tadžikistānas pilsoņi, pavēstīja Krievijas valsts ziņu aģentūra TASS.

Faizovs tiesas zālē tika nogādāts ratiņkrēslā un ārstu pavadībā. "Telegram" kanāli, kas saistīti ar Krievijas drošības spēkiem, iepriekš apgalvoja, ka viņš tika ievainots "vajāšanas laikā".

Video, kurā redzams, kā apsūdzētos ieved tiesas zālē, novērojams, ka visi tikuši sisti. Krievijas drošības spēki iepriekš nopludinājuši video, kuros redzamas vardarbības epizodes, nopratinot apsūdzētos. Ziņojumi liecina, ka vismaz viens no viņiem spīdzināts ar elektrību.

Vīriešiem, kurus tiesa identificēja kā Mirzojevu un Račabalizodu, bija zilumi ap acīm. Račabalizoda auss bija stipri pārsieta – tiek ziņots, ka aizturēšanas laikā daļa no tās nogriezta. Izskatījās, ka Mirzojevam ap kaklu bija aptīts saplēsts plastmasas maisiņš.

Fariduni seja bija stipri pietūkusi, savukārt Faizovs, tērpies slimnīcas halātā, šķiet, zaudēja samaņu, kad viņš nogādāts tiesā ratiņkrēslā. Ziņu aģentūra "Reuters" atzīmē, ka viņam šķietami trūkst vienas acs. 

Foto: Tiesa Maskavā apcietina četrus vīriešus par terorakta īstenošanu

Tiesas sēde bija slēgta - izmeklētājs to lūdza darīt, lai neizpaustu "valsts vai citus noslēpumus", kā arī "procesa dalībnieku drošībai", "ieskaitot upuru tuviniekus".

Maksimālais sods Krievijā par terorismu ir mūža ieslodzījums. Iepriekš vairāki Valsts domes deputāti mudināja atjaunot nāvessodu par šādu noziegumu. 

Jau ziņots, ka piektdien bruņoti uzbrucēji atklāja uguni koncertzālē "Krokus Siti Holl", kas atrodas Piemaskavas pilsētā Krasnogorskā. Apšaude sākās neilgi pirms rokgrupas "Piknik" koncerta, bet vienlaikus citā zālē notika Ļeņingradas apgabala simfoniskā orķestra koncerts.

Krievijas Izmeklēšanas komiteja svētdien apstiprināja 137 cilvēku nāvi, no viņiem identificēti 62.

Atbildību par uzbrukumu uzņēmās teroristu grupējums "Islāma valsts".

Foto: Ugunsgrēks un terora akts Piemaskavas koncertzālē "Krokus Siti Holl"

Tikmēr Kremlis ir devis norādījumus valsts un valdībai lojālajiem jeb propagandas plašsaziņas līdzekļiem uzsvērt iespējamās "Ukrainas pēdas", vēstot par teroraktu koncertzālē.

Informāciju par iespējamām "ukraiņu pēdām" saistībā ar teroraktu sestdienas rītā izplatīja Krievijas Federālais drošības dienests (FSB). Tas paziņoja, ka pēc nozieguma izdarīšanas četri aizdomās turētie gatavojušies šķērsot Krievijas un Ukrainas robežu un "Ukrainas pusē uzturējuši attiecīgus kontaktus". Saskaņā ar FSB sniegto informāciju viņi tika aizturēti naktī uz sestdienu Brjanskas apgabalā ceļā uz robežu.

Jau piektdien Ukrainas Ārlietu ministrija kategoriski noraidīja Krievijas amatpersonu pēc uzbrukuma izteiktās apsūdzības par to, ka Kijiva esot saistīta ar šo teroraktu. "Šādas apsūdzības ir Kremļa plānota provokācija," uzsvēra ministrija. Arī Ukrainas prezidenta kancelejas vadītāja padomnieks Mihailo Podoļaks paziņoja, ka Ukraina šajā incidentā nav iesaistīta.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu