Medijs: nogalināti divi teroristi, kuri piedalījās uzbrukumā Maskavas koncertzālei

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Raidsabiedrības BBC Krievijas ziņu dienesta avots norādījis, ka nogalināti divi cilvēki, kuri piedalījās uzbrukumā koncertzālei "Krokus Siti Holl" Maskavas apgabalā, vēsta Krievijas neatkarīgais izdevums "Meduza". 

Raidsabiedrības avots, kurš esot informēts par teroraktā iesaistīto personu meklēšanas operāciju, norāda, ka viens no teroristiem nogalināts koncertzālē, bet otrais Brjanskas apgabalā, kur likumsargi apturēja automašīnu "Renault", kurā bēguši teroristi.

Raidsabiedrības rīcībā nonākusi Brjanskā nogalinātā vīrieša pase. Žurnālisti nav atklājuši viņa vārdu, bet norādījuši, ka viņš ir 30 gadus vecs Tadžikistānas pilsonis. 

Pasi izdevusi Tadžikistānas iekšlietu ministrijas Vahdatas nodaļa. Vahdata atrodas 19 kilometru attālumā no valsts galvaspilsētas Dušanbes. 2018. gadā Krievijā Podoļskas pilsētas tiesa vīrietim piespriedusi 5000 rubļu (50 eiro) sodu par uzturēšanās noteikumu pārkāpšanu, jo vīrietis bija pārkāpis noteikto 90 dienu periodu un lika viņam pamest Krieviju.

Tāpat raidsabiedrības rīcībā nonākusi Brjanskas apgabalā aizturētā Šamsidina Faridumi pase, kura 2021. gadā tika izdota Tadžikistānā. Sociālajos tīklos iepriekš izplatījies video, kurā Faridumi nopratina Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) darbinieki.

Raidsabiedrība pagaidām nav atklājusi nekādas detaļas saistībā ar nogalinātā uzbrucēja identitāti un viņa nāves apstākļiem.

Jau ziņots, ka bruņoti uzbrucēji atklāja uguni koncertzālē, kas atrodas Krasnogorskā, 22 kilometru attālumā no Maskavas centra. Apšaude sākās neilgi pirms rokgrupas "Piknik" koncerta, bet vienlaikus citā zālē notika Ļeņingradas apgabala simfoniskā orķestra koncerts.

Krievijas Izmeklēšanas komiteja ir apstiprinājusi 133 cilvēku bojāeju.

Atbildību par uzbrukumu uzņēmās teroristu grupējums "Islāma valsts". Grupējuma kaujinieki "uzbruka lielam saietam (..) Krievijas galvaspilsētas Maskavas nomalē," teikts grupējuma paziņojumā lietotnē "Telegram". Paziņojumā arī apgalvots, ka uzbrucēji "droši atkāpās uz savām bāzēm".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu