Velsas princesei iepriekš bija jāsagatavojas, lai vēža diagnozi izskaidrotu bērniem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Velsas princese nesen nāca klajā ar negaidītu paziņojumu – viņai diagnosticēts vēzis. Velsas princim Viljamam un princesei Ketrīnai bijis iepriekš sarunāts plāns – Keitas diagnozi pasaulei atklāt tikai tad, kad sāksies bērnu Lieldienu brīvlaiks un pirmie par to būs uzzinājuši bērni.

Karaliskās ģimenes bērni, piecus gadus vecais princis Luiss, desmit gadus vecais princis Džordžs un astoņus gadus vecā māsa princese Šarlote pirms publiskā paziņojuma par princeses Ketrīnas diagnozi tika droši nogādāti no skolas uz ģimenes lauku māju Norfolkā. 

Ģimene nākamās trīs nedēļas pavadīs kopā ģimenes svētnīcā "Anmer Hall", kas ir daļa no Sandringemas, kurā tradicionāli karaliskā ģimene apmeklē Lieldienu dievkalpojumu.

Šogad tas notiks bez Velsas prinča un princeses ģimenes līdzdalības. Bērni skolā neatgriezīsies līdz 17. aprīlim.

Keitas video paziņojumu izplatīja dažas stundas pēc skolas slēgšanas, lai pēc ziņu publiskošanas viņas bērni nesaskartos ar apkārtējo emocijām un jautājumiem. 

"Džordžam tagad ir jau desmit gadu, un viņš nevar vairs tikt pasargāts no visa notiekošā," laikrakstam "The Sunday Times" sacīja kāds avots.

"Kad ziņas izplatīsies skolā, viņš nevarēs no tā visa izvairīties."

Sākot cīņu ar slimību, Velsas princesei vissvarīgākās šobrīd ir rūpes par savu ģimeni. Kā viņa minēja video, visgrūtākais uzdevums bija šo baiso ziņu atklāt saviem trim bērniem.

Ļoti emocionālā videouzrunā Keita stāsta, ka viņa vēlējusies savu diagnozi paturēt noslēpumā, kamēr par to nav informēti bērni. Bija vajadzīgs laiks, lai princim Džordžam, princesei Šarlotei un princim Luisam to atklātu vispareizākajā veidā, lai apliecinātu, ka ar mammu viss būs kārtībā.

Princis Viljams visu šo laiku ir bijis Ketrīnas stiprais balsts, kas sniedzis mierinājumu un iedrošinājumu kopš diagnozes noteikšanas pirmās dienas.

Kāds Viljamam tuvu stāvošs avots laikrakstam "The Sunday Times" pastāstīja, ka mātes, princeses Diānas, zaudēšana 15 gadu vecumā Viljamam bijusi smaga emocionāla trauma, tāpēc viņš ļoti vēlas pasargāt bērnus no sabiedrībā izplatītiem komentāriem par Velsas princeses veselību. 

"Viss, ko viņš vēlas darīt, ir aizsargāt savu sievu un bērnus. Ģimene vienkārši vēlas pavadīt Lieldienas kopā un šobrīd patverties no pasaules," teicis avots.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu