Paukštello par to, kā maestro Raimonds Pauls izmainīja viņa dzīvi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Aktieris un dziedātājs Jānis Paukštello, kurš šogad svin 50 skatuves darba gadu jubileju, viesojoties "Radio SWH" raidījumā "Ar dziesmu par dzīvi", pastāstīja par savu sadarbību daudzu gadu garumā ar maestro Raimondu Paulu, kura paspārnē kļuvis atpazīstams ne tikai ar "Cielaviņu", bet ar daudzām citām dziesmām.

Uz jautājumu, kā Raimonda Paula mūzika mainījusi viņa dzīvi, Paukštello atzīst: "Tas bija tāds kūlenis, ko es vispār negaidīju. Bija tā, ka mums bija visai neveiksmīgs Jaungada raidījums. Tur bija visas Paula dziesmas, bet vizuāli varbūt viss tā... Tur bija viena dziesma, kas īstenībā bija jādzied Vijai Artmanei ar Edžu Liepiņu, un šī dziesma ir no sievietes viedokļa, sievietei jādzied, un Artmane atteicās."

Viņš turpina: "Pauls teica: "Tad nodziedi tu to dziesmu no vīrieša viedokļa." Jums sievietēm nav lemts izprast vīrieša dabu, bet tur bija – ja reiz jums vīriešiem nav lemts izprast sievietes dabu. Tas ir orģinālais teksts. Viņš paskatījās un teica: "Jāni, tev tas tembrs ir ar tādu pieskaņu, kāda citiem nav." Citiem savukārt maestro stāstījis: "Es dzirdēju, ka Dailes teātrī viens zem deguna dzied. Es gribu, lai viņš dzied arī visiem."

Vēlāk sadarbība ar Paulu turpinājusies un tapusi iemīļotā dziesma "Cielaviņa", pēc kuras maestro paspārnē Paukštello bijis praktiski visu laiku. "No tā gada es esmu viņa paspārnē principā visu laiku," viņš stāsta, piebilstot, ka tagad sadarbības ir mazliet mazāk, intensīvāka tā bijusi laikā, kad Paukštello uzstājies kopā ar Hariju Spanovski.

"Daži man ir teikuši: "Johaidī, ka es varētu vienu dziesmu ar Paulu nodziedāt vienā koncertā, un jūs jau, johaidī, viņa paspārnē esat..." Vai mēs esam vainīgi, ka ar Hari mēs bijām tik ilgi?"

Harijam Spanovskim, kura jau desmit gadu kā nav mūsu vidū, šī gada februārī būtu apritējuši 65. Paukštello savu kolēģi katrā koncertā joprojām piemin. Viņš gan atzinās, ka viņi nemaz nav bijuši draugi.

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties šeit!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu