FOTO un VIDEO Baltimoras tilta traģēdija: no ūdens izcelti divi bojāgājušie

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Pēc tilta sabrukšanas ASV pilsētā Baltimorā identificēti četri no sešiem strādniekiem, kuri tiek uzskatīti par mirušiem. Divu cilvēku līķi no ūdens ir izcelti, pārējo četru meklēšana turpinās, vēsta britu raidorganizācija BBC.

Otrdien, 26. martā, kravas kuģis ietriecās Frānsisa Skota Kī tiltā, izraisot tā sabrukšanu.

Trieciena brīdī uz tilta atradās astoņi strādnieki. Visi iekrita ūdenī, taču no astoņiem izglābt izdevās vien divus. 

Tagad no ūdens izcelti vēl divu cietušo līķi. Pārējo četru meklēšana turpinās. Viņi tiek uzskatīti par bojāgājušiem. 

Foto: Turpinās Baltimoras tilta traģēdijas upuru meklēšana

Trešdien preses konferencē Merilendas štata policija nosauca divu mirušo strādnieku vārdus: 35 gadus vecais Alehandro Ernandess Fuentess no Meksikas un 26 gadus vecais Dorlians Ronials Kastiljo Kabrers no Gvatemalas.

Viņus ūdenslīdēji atrada noslīkušas kravas automašīnas iekšpusē. 

Policija paziņoja, ka ūdenslīdēji vairs nevar droši nirt upē esošā betona un citu atlūzu dēļ. Meklēšanā tagad tiek izmantota hidrolokācija.

Ir nosaukti arī divi citi bezvēsts pazudušie upuri, kuri, domājams, ir miruši: Migels Luna no Salvadoras un Meinors Suazo Sandovals, Hondurasas pilsonis.

Meksikas Ārlietu ministrija iepriekš paziņoja, ka tiek uzskatīts, ka divi tās pilsoņi ir miruši,  viens no tiem tagad identificēts kā Fuentess, bet vēl viens tika izvilkts no ūdens dzīvs.

Viens strādnieks, kuru izdevās izglābt, jau tika izrakstīts no slimnīcas, trešdienas vakarā paziņoja amatpersonas.

Jau ziņots, ka avārijas dienesti pirmos zvanus par tilta sabrukšanu saņēma otrdien ap plkst. 1.30 (plkst. 7.30 pēc Latvijas laika), ziņoja raidorganizācija "CBS News".

Konteinerkuģis pirms ietriekšanās tiltā zaudējis jaudu.

Kuģa operatori brīdi pirms avārijas izziņoja trauksmi, kas ļāva iestādēm ierobežot transportlīdzekļu satiksmi uz tilta, paziņoja Mērilendas gubernators.

Spriežot pēc novērošanas kameru video, konteinerkuģis ietriecās tilta balstos, un pēc tam visa milzīgā tilta struktūra salūza un iegāzās Patapsko upē.

2,6 kilometrus garais Frānsisa Skota Kī tilts pāri Patapsko upei tika atklāts 1977. gadā. Gadā vidēji to šķērso 11 miljoni transporta līdzekļu.

Vietnes "MarineTraffic.com" dati liecina, ka pirms katastrofas zem tilta apstājās Singapūrā reģistrēts konteinera kuģis "Dali". Kompānija "Synergy Marine Group" apstiprināja, ka tiltā ietriecies tās kuģis "Dali".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu