VIDEO Slovākijā nošauts lācis, kas uzbruka cilvēkiem. Lāča nāve radījusi daudz jautājumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Slovākijā nošauts brūnais lācis, kas nesen ievainoja piecus cilvēkus, paziņoja Slovākijas vides ministrs Tomass Taraba.

Slovākijas vides ministrs paziņoja, ka lāča medību operācija ilgusi 10 dienas. Ķepainis tika izsekots un vēlāk nogalināts. Medībās tika izmantoti droni un biometriskās tehnoloģijas.

Tikmēr opozīcijas politiķi uzskata, ka mednieki, iespējams, ir nošāvuši citu lāci. Viņi aicina sniegt paskaidrojumus, ziņo raidorganizācija BBC.

"Esmu pārliecināts, ka tas nav tas pats lācis. Tas ir acīmredzami,"

sacīja vides aktīvists un Eiropas Parlamenta deputāts no opozīcijas partijas "Progresīvā Slovākija" Mihals Vīziks, kurš norādīja, ka nošaut lāci, kas nerada nekādus draudus, ir Slovākijas un Eiropas Savienības (ES) tiesību aktu pārkāpums.

Gan ministrija, gan Slovākijas dabas aizsardzības pārvalde iepriekš bija paziņojusi, ka meklē 80-100 kg smagu lāča tēviņu. 

"Taču tagad mēs zinām, ka nogalinātā lāča mātīte svēra 67,9 kg un bija 152 cm gara - par 30 % mazāka nekā lācis Liptovski Mikulāša," raidorganizācijai BBC skaidro Vīziks.

Portāls "Apollo.lv" jau ziņoja, ka Slovākijas ziemeļu pilsētas Liptovski Mikulāšas iedzīvotājus nesen terorizēja lācis, kurš savainoja piecus cilvēkus. Pilsētā tika izsludināts ārkārtas stāvoklis.

VIDEO: Lāča uzbrukums Slovākijā

Kādai 49 gadus vecai sievietei tika savainots plecs, bet 72 gadus vecs vīrietis guva brūci galvā.

Vēl divi pieaugušie un 10 gadus veca meitene izspruka ar viegliem savainojumiem un zilumiem, bet kādam jauno vecāku pārim, kuri ratiņos stūma zīdaini, laimīgi izdevās izvairīties no lāča intereses.

Cilvēki tika aicināti nepamest dzīvojamos rajonus.

Dzīvnieku izdevās izdzīt uz neapdzīvotu teritoriju. "Drošības dienestiem... ir dotas pavēles to likvidēt," pagājušajā nedēļā paziņoja vietējā pārvaldes iestāde, aicinot iedzīvotājus ievērot maksimālu piesardzību, īpaši agri no rītā un vakarā.

Šis bija otrais lāču uzbrukums cilvēkiem neilgā laikā. Jau ziņots, ka Slovākijas ziemeļos bojā gāja kāda 31 gadu veca Baltkrievijas pilsone, kura bēga no lāča.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu