"Liels panākums." Izraēlas armija pabeidz divas nedēļas ilgušo operāciju al Šifas slimnīcā Gazā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Izraēlas armija pirmdienas rītā pabeigusi divas nedēļas ilgušo operāciju Gazas pilsētā esošajā al Šifas slimnīcā.

"Karaspēks ir pabeidzis precīzu operatīvo darbību al Šifas slimnīcas apkaimē un pametis slimnīcas apkaimi," paziņoja Izraēlas armija.

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu svētdienas vakarā operāciju Gazas lielākajā slimnīcā raksturoja kā "lielu panākumu" Viņš teica, ka "precīza un ķirurģiskā" militārajā operācijā likvidēti vairāk nekā 200 teroristu un simtiem ir padevušies.

Izraēlas armija reidu al Šifas slimnīcā raksturoja kā vienu no veiksmīgākajām operācijām gandrīz pusgadu ilgušajā karā. Tās laikā likvidēti vairāki palestīniešu kaujinieku grupējuma "Hamās" augsta ranga virsnieki, konfiscēti ieroči un iegūta vērtīga izlūkošanas informācija.

Vietējie iedzīvotāji ziņo par plašiem postījumiem slimnīcas kompleksā. Pasaules Veselības organizācija lēš, ka operācijas laikā slimnīcā miris vismaz 21 pacients.

Izraēlas karavīri 18.martā iegāja al Šifas slimnīcā, lai veiktu operāciju pret palestīniešu teroristu organizāciju "Hamās" un tās infrastruktūru.

Izraēlas armija novembrī jau veica operāciju al Šifas slimnīcā, izraisot starptautisku nosodījumu, jo slimnīcas kompleksā patvērumu meklēja daudzi cilvēki.

Pēc 15.novembra operācijas Izraēla paziņoja, ka al Šifā atrasti ieroči un cits militārais aprīkojums, kā arī pagrabā ir 55 metru garš tunelis. Izraēla arī publicēja video ar pierādījumiem par iespējamu ķīlnieku turēšanu slimnīcas pagrabā.

Izraēlas armija vairākkārt ir apsūdzējusi "Hamās" par militāru operāciju veikšanu no slimnīcām un citām medicīnas iestādēm. Kaujinieku grupējums to neliedz.

ANO aplēses liecina, ka kopš kara sākuma Gazas joslā cietušas 155 veselības aprūpes iestādes.

Pagājušā gada 7.oktobrī "Hamās" sarīkotajā slaktiņā Izraēlā teroristi noslepkavoja aptuveni 1160 cilvēkus, pamatā civilpersonas, un sagrāba apmēram 250 ķīlniekus. "Hamās" gūstā joprojām ir 130 ķīlnieki, no kuriem, kā uzskata Izraēla, 33 ir miruši.

Reaģējot uz 7.oktobra slaktiņu Izraēla paudusi apņēmību iznīcināt "Hamās" un uzsākusi plašu militāro operāciju Gazas joslā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu