Stjuarte brīdina par lidmašīnas sēdekļa daļu, kuru nekad nevajadzētu aiztikt (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Shutterstock

Ir viena lidmašīnas sēdekļa daļa, kurai nekad nevajadzētu pieskarties, jo tajā ir vairāk baktēriju nekā citur jūsu sēdeklī, raksta portāls "Mirror", atsaucoties uz kādu pieredzējušu stjuarti.

Stjuarte uzsver, ka dažas lidmašīnas daļas ir pilnas ar baktērijām.

Tomēr ir viena sēdekļa daļa, kurai noteikti nevajadzētu pieskarties, jo tā ir daudz netīrāka nekā jebkura cita krēsla daļa, brīdina stjuarte.

Iespējams, jūs uzreiz domājat, ka tā ir drošības josta, jo visi pasažieri tai pieskaras, kad apsēžas. Tomēr, pēc stjuartes teiktā, tā nav netīrākā sēdekļa daļa.

Saskaņā ar stjuartes teikto visnetīrākā daļa ir sēdekļa aizmugures kabata.

Foto: Siam Stock/Shutterstock

Viņa sarunā ar britu tūroperatoru "Ski Holiday" uzsver – ja jums ir kārdinājums ielikt mantas sēdekļa kabatā, vispirms apsveriet, cik tā vieta ir tīra. Jūs nezināt, kas tur iepriekš glabāts.

"Ja jums ir jāizmanto sēdekļa kabata, apsveriet iespēju izklāt to ar vienreizlietojamu maisiņu savām mantām," stāsta speciāliste.

Viņa norāda, ka šāda pieeja saglabās jūsu mantas tīras un samazinās saskari ar netīrumiem. Garākiem lidojumiem iesaka paņemt līdzi nelielu higiēnas komplektu. Piemēram, sejas masku, roku dezinfekcijas līdzekli, dezinfekcijas salvetes vai pat rezerves drēbes.

Stjuarte norāda, ka rezerves apģērbs palīdzēs ātrāk atbrīvoties no mikrobiem, kā arī palīdzēs "justies svaigākam" pēc ilgā lidojuma.  

Līdzīga diskusija par sēdekļu kabatām bijusi vietnē "Reddit", kur izteikušies vairāki stjuarti.

Kāda stjuarte vietnē raksta:

"Es vienmēr iesaku nekad, nekad, nekad, nekad, nekad neko nelikt sēdekļa kabatā. No tās izvāc drazas, bet to nekad neiztīra.

Esmu redzējusi, ka no turienes tiek izvilkts viss kas. Netīras salvetes, biksītes, zeķes, košļenes, apsūkātas konfektes, ābolu serdes... un nākamajā lidojumā tu apsēdies un ieliec tur savu telefonu vai klēpjdatoru."

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu