"Esam ļoti pārsteigti un arī pikti." CEV komentē IZM lēmumu apdalīt pludmales volejbola OS kvalifikācijas turnīru

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pludmales volejbola bumba. Ilustratīvs foto
Pludmales volejbola bumba. Ilustratīvs foto Foto: Edijs Pālens/LETA

Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) rīkotājdirektors Torstens Endress, sarunā ar LSM.lv pauda sašutumu par Latvijas Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) lēmumu pilnā mērā nepiešķirt pieprasīto finansējumu pludmales volejbola olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra organizēšanai.

Jau ziņots, ka IZM pieprasīto 400 tūkstošu eiro vietā kvalifikācijas turnīra rīkošanai piešķīrusi vien 230 tūkstošus. 

Latvijas Volejbola federācijas (LVF) ģenerālsekretārs Arnis Tunte jau iepriekš norādīja, ka turnīra rīkošanai nepieciešami kopumā 694 tūkstoši. Jūrmalas pašvaldība sacensību rīkošanai piešķiršot 120 tūkstošus eiro.

Iepriekšējo gadu pludmales volejbola turnīriem Jūrmalā valsts līdzfinansējums bija lielāks par 400 000, un tas ir ticis sniegts," sarunā ar aģentūru LETA sacīja Tunte.

Sašutumu par radušos situāciju neslēpj arī CEV rīkotājdirektors Torstens Endress, kurš sarunā ar LSM.lv norādīja, ka kopā ar LVF pieteikumu uzņemt šo turnīru pavadījusi arī atbalsta vēstule no Latvijas valsts. Tomēr tagad situācija ir mainījusies.

"Esam ļoti pārsteigti un arī pikti, ka pašlaik mums ir šādas diskusijas, jo olimpiskais kvalifikācijas turnīrs ir viens no centrālajiem šīgada turnīriem. Latvijas kolēģi sevi ir apliecinājuši kā uzticamus partnerus iepriekš, tāpēc esam pārsteigti par šīm problēmām," sacīja Endress.

Viņš arī uzsvēra, ka divus mēnešus pirms olimpiskās kvalifikācijas turnīra sākuma vairs nav iespējams mainīt tā norises vietu.

Pret IZM vērsusies arī Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK), kura aicina IZM pārskatīt lēmumu par samazināta finansējuma piešķiršanu.

Turnīru, kurā sacentīsies pa 12 duetiem vīriešu un sieviešu konkurencē, Jūrmalā plānots aizvadīt no 13. līdz 16.jūnijam.

Jūrmalā sacentīsies sieviešu un vīriešu komandas no Latvijas un no septiņām citām valstīm katrā dzimuma grupā, kas iepriekš kvalificējās jau 2023.gada pavasarī notikušajos kvalifikācijas turnīros. Vēl četras valstis tiks noskaidrotas šogad maijā gaidāmajā kvalifikācijas turnīrā.

Jūrmala 2017. un 2020.gadā uzņēma Eiropas čempionātus pludmales volejbolā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu